Skrotad Game of Thrones-serie får nytt liv: ”300 drakar och jättesköldpaddor”

Skrotad Game of Thrones-serie får nytt liv: ”300 drakar och jättesköldpaddor”

Emil Oscar Rasmussen
13 juni 2024 kl. 10:00

George R.R. Martin avslöjar – Ten Thousand Ships kan bli verklighet

Inför "House of the Dragon"-premiären skriver "Game of Thrones"-författaren George R.R. Martin att det filas på ett nytt manus för spinoff-serien "Ten Thousand Ships", som HBO tidigare ska ha skrotat.

När "Game of Thrones" gick mot sitt slut år 2019 annonserades planer på den ena spinoff-serien efter den andra, men den avslutande säsongen kritiserades kraftigt och hypen kom av sig fullständigt. Istället för att fansen törstade efter mer verkade de flesta snarare vara glada att det var över.

Resultatet av det blev att endast House of the Dragon, vars andra säsong har premiär måndag den 17 juni, har fått se dagens ljus. Fler verkar visserligen vara på väg, med A Knight of the Seven Kingdoms som den mest omtalade, men flera har lagts på is (som Jon Snow-serien).

Nu ser ett av de tidigare skrotade projekten, Ten Thousand Ships, ut att få en ny chans om vi ska tro Game of Thrones-skaparen George R.R. Martin.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight – allt om Game of Thrones-serien
Foto: HBO.

Manus skrivs för Ten Thousand Ships – spinoff till Game of Thrones

Det var i tisdags som George R.R. Martin avslöjade på sin blogg, kallad "Not a Blog", att den Pulitzer-vinnande dramatikern Eboni Booth just nu skriver ett nytt manus för serien Ten Thousand Ships för Martins och HBO:s räkning.

– Vi ser mycket fram emot den här... fast vi försöker fortfarande lösa hur vi ska betala för tiotusen skepp, trehundra drakar och de där jättesköldpaddorna, skriver Martin på bloggen.

Martin nämner också att serien kommer att handla om karaktären prinsessan Nymeria och Rhoynar-folket. Tidigare var Brian Helgeland (En riddares historia, Mystic River) anknuten till projektet som manusförfattare, men det lades då på is.

HBO har ännu inte uttalat sig om Martins avslöjande.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL