Mauri träffar svensken som har fler Oscars än Leonardo DiCaprio

Mauri träffar svensken som har fler Oscars än Leonardo DiCaprio

Axel Diedrichs
08 november 2023 kl. 09:30

Är granne till Gunilla Persson

I det senaste avsnittet av "Mauri – Vad hände sen?" träffar Hermundsson en svensk doldis, ljuddesignern Paul Ottosson, som vunnit hela tre Oscars.

I sitt program Mauri – Vad hände sen? ger programledaren Mauri Hermundsson sig av för att leta upp svenskar som gjort sig kända med svenska folket, för att senare försvinna från rampljuset. Vi har bland annat sett honom träffa Hanna Zetterberg som spelade Ronja Rövardotter, personen som inspirerat Kalles Kaviar-profilen och mannen som gjorde Ipremannen i TV-reklamerna.

Mauri Hermundsson och Oscarsvinnaren Paul Ottosson.
Paul Ottosson och Mauri Hermundsson. Foto: TV4.

Träffar trefaldigt Oscarsbelönade svensken Paul Ottosson

I det senaste avsnittet får Mauri vara med om ett ytterst spännande möte i Los Angeles. När han träffar Gunilla Persson och närvarar vid hennes mammas begravning introducerar hon honom för sin granne, Paul Ottosson, en ljuddesigner som har vunnit tre Oscars. 

– Du har ju fler Oscars än DiCaprio, konstaterar Mauri i avsnittet.

– Jajamensan, svarar Ottosson som nominerades till en Oscar för första gången 2005, då för bästa ljudmixning på Spider-Man 2. Då fick han se sig förlora, men några år senare, närmare bestämt 2010, vann han två stycken för sitt ljudarbete på krigsfilmen The Hurt Locker. 2013 vann han för ännu en krigsfilm, Zero Dark Thirty.

Andra stora filmer Paul Ottosson har jobbat på:

  • Terminator Salvation (2009)
  • 2012 (2009)
  • Men in Black 3 (2012)
  • White House Down (2013)
  • Fury (2014)
  • Independence Day: Resurgence (2016)
  • Bloodshot (2020)
  • Uncharted (2022)

Paul, som bara bor några hus bort, låter hem Mauri följa med honom hem till sig och ta en närmare titt på hans guldstatyetter, och drömma sig bort för att hålla sitt egna tacktal. På väg ut från Ottosson och hans frus villa försöker Mauri stjäla med sig en Oscar hem. Det går sådär.

Du ser "Mauri – Vad hände sen?" på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL