Gatsby

Karriärrådet Leonardo DiCaprio gav Timothée Chalamet

Filmtopp
17 september 2022 kl. 21:09

Än så länge följer han dem

Timothée Chalamet är en av de största filmstjärnorna just nu, och det kan vara så att rådgivaren Leonardo DiCaprio ska ta lite ära för det.

Med filmer som Call Me by Your NameThe French DispatchDune och Don't Look Up har Timothée Chalamet på kort tid blivit en av världens hetaste skådespelare, som också visat sig ha en känsla för att välja rätt produktioner. Han syns överallt – i alla sorters filmer – och ännu verkar han inte ha gjort någon riktig flopp, eller för den delen gjort sig ovän med finsmakarna. Han gör helt enkelt en Leonardo DiCaprio, och till viss del på grund av just Leonardo DiCaprio själv.

Karriärrådet Leonardo DiCaprio gav Timothée Chalamet

Bild på Timothée Chalamet som Paul Atriedes i filmen Dune. Foto: Warner Bros
Timothée Chalamet i "Dune". Foto: Warner Bros.

I en intervju med Vogue återberättar Timothée Chalamet om när han träffade Leonardo DiCaprio 2018, vilket var året efter att han hade slagit genom med dramat Call Me by Your Name. Han fick då karriärråd av DiCaprio som gav honom två tydliga riktlinjer: gör inga tunga droger och heller inga Marvelfilmer. 

Precis som DiCaprio var på nittiotalet, blev Chalamet med den filmen sin tids allas älskling. Vem bör Chalamet därför lyssna på för att behålla fotfästet om inte Titanic-stjärnan själv, som sedan sitt genombrott haft en ständig och framgångsrik karriär? 

Det ska nu sägas att Chalamet hittills verkar ha tagit in DiCaprios råd, åtminstone vad gäller valet av filmer. För vi får väl vara uppriktiga nog och säga att Denis Villeneuve-regisserade Dune opererar i ett annat typ av storfilmsuniversum än vad gemene Marvel-film gör. Inte minst är den tyngre, mer stilistisk och i största allmänhet mindre "nöjesparkig", som Martin Scorsese skulle säga. 

Kikar vi på den talangfulle skådespelarens kommande titlar finns det inga Marvelproduktioner i sikte. Nästa år kommer vi att få se honom i uppföljaren till Dune och som en ung Willy Wonka från Kalle och Chokladfabriken i filmen Wonka.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL