5 saker du inte visste om Quentin Tarantino

Marvelfilmen Quentin Tarantino verkligen ville regissera

Filmtopp
Uppdaterad kl. 17:50 | Publicerad 19 juli 2022 kl. 07:00

Hade du velat se mästerregissören i superhjälteuniversumet?

Det här kan komma som en stor överraskning från filmskaparen men känner du till att det fanns en Marvelfilm Quentin Tarantino verkligen ville regissera?

En intervju med mästerregissören, som bland annat ligger bakom Pulp Fiction och Django Unchained, har kommit upp till ytan på nytt. I den avslöjar Quentin Tarantino att han redan innan Pulp Fiction ville göra en superhjältefilm. I fokus är en karaktär som fått en serie men som än så länge väntar sin första egen film för bioduken.

Marvelfilmen Quentin Tarantino verkligen ville regissera

Marvelfilmen Quentin Tarantino verkligen ville regissera
Tarantino i "Pulp Fiction" (1994). Foto: Miramax.

Kopplingen mellan Tarantino och Marvel kan kännas lång, men det är känt att filmskaparen sedan tidig ålder haft ett stort intresse för serietidningar. Och tittar vi på de verk som han själv gjort, så finns det absolut en superhjälteådra i Kill Bill-filmerna där Uma Thurman sparkar skurkar i stjärten. 

I en intervju med Yahoo! Entertainment från 2016 som nu fått ny uppmärksamhet berättar Tarantino att han länge haft en stor kärlek till karaktären Luke Cage. 

– Jag hade funderat på att göra Luke Cage för när jag växte upp var jag en stor seriesamlare. Mina favoriter från 70-talet var Luke Cage: Hero for Hire. Senare, Luke Cage: Power Man. Och Shang-Chi: Master of Kung Fu.

Tarantino berättar att hans planer på en superhjältefilm var som hetast under början av hans karriär. 

– Tro det eller ej, men det fanns en tid innan all denna Marvel-skit kom ut. Jag ville göra min superhjältefilm efter Reservoir Dogs. Innan Pulp Fiction som jag slutade upp med att göra istället. 

Reservoir Dogs var Tarantinos hyllade debut om ett rån som går snett. Hur häftigt det än hade varit att se honom ge Luke Cage sin egen film, måste vi skatta oss lyckliga över att han istället gjorde den mästerliga Pulp Fiction. Men kanske kommer regissörens nästa och enligt honom själv hans sista film att bli en superhjältefilm. Vi kan däremot inte bedöma det som en särskilt stor sannolikhet. Då är det nog mer troligt att han knyter ihop säcken med en tredje Kill Bill-film, ett rykte som florerat till och från.

Vad som också är kul är att Luke Cage är superhjälten som Nicolas Cage tog sitt efternamn från. Född i den inflytelserika Coppola-släkten bytte han namn för att slå igenom med egen kraft.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL