Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Marvel släpper sex nya filmer 2023

Marvel släpper sex nya filmer 2023

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 juli 2022

Premiärdatum satta för fyra av filmerna

Planerna för MCU är fortsatt stora och flera mäktiga superhjältekapiteln ska skrivas. Här är datumen för fyra av de sex filmer Marvel släpper släpper 2023.

Just nu pågår den fjärde fasen i Marvels cinematiska universum där den senaste i ledet är bioaktuella Thor: Love and Thunder. Har du sett filmen och undrar vad som står på tur här näst? Då kan vi meddela dig att Marvel släpper sex filmer under 2023 och av dessa vet vi när fyra av dem släpps. I kalendern hittar vi den tredje Guardians of the Galaxy-filmen och högst efterlängtade Black Panther: Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever – 11 november

Marvel släpper sex nya filmer 2023
Letita Wright. Foto: Marvel.

Megasuccén Black Panther kom ut 2018 och vann hela tre Oscars. Sedan succén ser många fram emot uppföljaren Black Panther: Wakanda Forever, som kommer att bli utan bortgångne stjärnan Chadwick Boseman. I spetsen är istället Letita Wright och hennes karaktär Shuri när vi utforskar vidare världen och dess invånare som den första filmen presenterade oss för.

Filmen släpps 11 november 2022 men kommer att rulla på biografer in på det nya året och får därför ta plats på listan.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 17 februari 2023

Marvel släpper sex nya filmer 2023
Foto: Marvel.

Den första Marvelfilmen att ha sitt premiärdatum under nästa år är den tredje delen i berättelsen om Ant-Man. Här återförenas Paul Rudd med Evangeline Lily i titelrollerna för att ännu en gång rädda dagen. Filmen regisseras likt sina föregångare av Peyton Reed. Som ett tillskott får vi se Bill Murray i en av rollerna, men vad för någon han kommer att spela hålls det för närvarande tyst om.

Guardians of the Galaxy vol. 3 – 5 maj 2023

Marvel släpper sex nya filmer 2023
Foto: Marvel.

Även om vi får se rymdgänget dyka upp i Love and Thunder är det på tiden att de får en ordentlig film dedikerad till dem igen. Filmens regissör James Gunn har bekräftat att Guardians of the Galaxy vol. 3 utspelar sig efter den nya Thor-filmen, och vi kan förvänta oss att återse hela kärngänget med Chris Pratt i spetsen. Ett nytt spännande tillskott till rollistan är däremot Will Poulter (The Maze Runner), som har bekräftats att dyka upp i filmen som Adam Warlock.

The Marvels – 28 juli 2023

The Marvels kommer ut 2023
Foto: Marvel.

Nästa år får vi se uppföljaren till Captain Marvel med Brie Larson. Den här gången får hon sällskap av flera superkvinnor i Monica Rambeau och Ms. Marvel. Bakom kameran står den här gången den unga filmskaparen Nia DaCosta som senast gjorde omtyckta skräckisen Candyman.

De två kvarstående Marvelfilmerna som förväntas har premiär under hösten 2023 är Kraven the Hunter, om en av Spider-Mans fiender med Russell Crowe och Aaron Taylor-Johnson i rollerna, samt Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Filmtopp återkommer så fort vi har mer information om dessa två filmer. Håll utkik!

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL