Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Marvel-serien Ironheart har hittat sin manusförfattare

Marvel-serien Ironheart har hittat sin manusförfattare

Filmtopp
Matilda Lindblom | Nyhet
28 april 2021
Filmtopp
Matilda Lindblom | Nyhet
28 april 2021

Ironheart får serie på Disney+

"Ironheart", som är en Marvel Studio- och Disney Plus-produktion har hittat sin manusförfattare. Det är Chinaka Hodge som pitchade en mindre säsong på sex avsnitt, som tilldelades uppdraget.

Ironheart
Bild: Marvel Studios

Förarbetet med "Ironheart" kommer att dra igång i maj, efter att Chinaka Hodge fått uppdraget att leda projektets manusarbete, enligt The Hollywood Reporter.

Dominique Thorne ska spela huvudkaraktären Riri Williams. Riri är ett tonårsgeni som introducerades i Marvels serietidningsvärld 2016. Det unga geniet har utvecklad den mest avancerade rustningen sedan Iron Man, och följer även den legendariska superhjältens fotspår på andra sätt.

Serien blir ännu en storsatsning som Disney+ gör med sina Marvel-serier. Bland de senaste succéerna hittar vi serier som The Falcon and The Winter Soldier och WandaVision, och vi kan också se fram emot kommande Loki

Anledningen till att Hodge fick uppdraget att skriva de sex avsnitten av Ironheart beror på hennes pitch för de sex avsnitten, men beslutet från Marvels sida grunder sig också i deras satsning på att bredda sin representation både bland skådespelare och personer bakom kameran. 

Hodge är sedan tidigare känd som poet, flertalet pjäser och sitt arbete på serier som Snowpiercer.

VIDARE LÄSNING: Vårens premiärer på Disney+

NÄSTA ARTIKEL