Martin Scorsese om nya skräckfilmen Pearl: djupt vrickad

Martin Scorsese om nya skräckfilmen Pearl: "djupt vrickad"

Filmtopp
Uppdaterad 21 september 2022 kl. 02:09 | Publicerad 20 september 2022 kl. 11:09

Regissören varnar publiken

Nya skräckfilmen "Pearl" har visats på Venedig Filmfestival och skrämt slag på sin publik, särskilt regissören Martin Scorsese som kallar den "djupt vrickad".

Ti Wests nya skräckfilm Pearl har visats på Venedig Filmfestival där den verkar ha gjort ett oförglömligt intryck på både publiken och kritikerna som unisont hyllat den. Filmen är en prequel till rysaren som hade premiär tidigt i år, och ger oss berättelsen om hur karaktären Pearl blev en iskall mördare. En som befann sig på plats för att se filmen var ingen mindre än Martin Scorsese, som ligger bakom flera stora klassiker. Regissören går i god för att den håller måttet – och att den är precis lika läskig som väntat. Faktum är att den vred sig så mycket i magen på honom att han behövde skriva av sig om upplevelsen.

Martin Scorsese om nya skräckfilmen Pearl: "djupt vrickad"

Martin Scorsese om nya skräckfilmen Pearl: "djupt vrickad"
Mia Goth i "Pearl". Foto: A24.

I en recension av filmen Pearl som Martin Scorsese skickade in exklusivt till A24, som i sin tur publicerades på Slash Film, berättar han om hur starkt intryck den gjorde på honom:

– Ti Wests filmer har energi som är sällsynt i dessa tider. De drivs av en ren och outspädd kärlek för bio. Du känner det i varje bildruta. 

Om den nya filmen skriver han specifikt följande: 

– Pearl ger publiken etthundratvå vilda, facsinerande och djupt vrickade minuter. West och hans musa och kreativa partner Mia Goth vet verkligen hur de ska leka med sin publik... innan de kör kniven i bröstet på oss och vrider om. 

– Jag blev hänförd, störd och sen så obekväm att jag inte kunde sova. Men jag kunde samtidigt inte sluta titta. 

Det är ännu inte känt när vi kommer att få se Pearl då den fortfarande inväntar sitt officiella premiärdatum. Vi förväntar oss däremot att få se den inom kort, när höstkylan blir som mest påtaglig.

Se trailern till filmen här:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL