Martin Scorsese om Adam Driver: Den bästa av sin generation

Martin Scorsese om Adam Driver: "Den bästa av sin generation"

Filmtopp
02 oktober 2022 kl. 20:10

Mästerregissören öser beröm över stjärnan

Martin Scorsese är en så pass stor beundrare av Adam Driver att han kallar honom för en av sin generations allra bästa skådespelare.

Den 38-årige tvåfaldigt Oscarsnominerade skådespelaren Adam Driver har arbetat med några av världens främsta kreatörer inom film, däribland Ridley Scott, Noah Baumbach, Coen-bröderna och Martin Scorsese. Alla har de säkerligen uppskattat hans insatser, men en av dem verkar ha upplevt det som ett något större nöje än de andra. På en filmfestival 2019, knappt tre år efter att de hade arbetat med varandra, gav Scorsese beröm till Driver så att det räcker och blir över.

Martin Scorsese om Adam Driver: "Den bästa av sin generation"

Martin Scorsese om Adam Driver: "Den bästa av sin generation"
Adam Driver i "House of Gucci". Foto: Universal Pictures.

Det var för hans insats i Scorseses historiska drama Silence som regissören hyllade Adam Driver till skyarna. På Telluride Film Festival sade han följande om sin tidigare kollega: 

– Jag kan inte förklara uthålligheten och skönheten i hans prestation, och upplevelsen jag hade med honom. Han har en fantastisk närvaro på skärmen. En av de bästa, om inte den bästa, av skådespelare i hans generation. 

Silence är en av Scorseses mindre uppmärksammade filmer de senaste åren. Medan den gick bra hos kritikerna nådde den inte samma breda publik som filmskaparens andra filmer under 2010-talet så som The Wolf of Wall Street och The Irishman.

I dagsläget har inte Scorsese och Driver något mer gemensamt projekt på gång, men det skulle inte förvåna oss ifall de snart bestämde sig för att arbeta ihop på nytt inom en kort framtid. Vem vet, kanske är det dags för Driver att ta sig an rollen som en hård gangsterboss?

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL