Flippad teaser till Barbie-filmen gör parodi på berömda rymdfilmen

Margot Robbie tvivlade på Barbie: "Kommer aldrig låta oss göra den här filmen"

Emil Oscar Rasmussen
12 april 2023 kl. 12:04

Ett under att årets mest fascinerande satsning blev av

Premiären närmar sig så sakteligen för årets kanske mest fascinerande film. Greta Gerwigs "Barbie", med Margot Robbie i huvudrollen, ser ut att vara något utöver det vanliga. Enligt huvudrollsinnehavaren själv är manuset till filmen så konventionsbrytande att hon tänkte att de "aldrig kommer att låta oss göra den här filmen".

Det görs filmadaptioner av både det ena och det andra, och just Barbie har förvandlats till animerad film vid flertalet tillfällen. Att den klassiska leksaksdockan skulle få en spelfilm med storstjärnor som Margot Robbie (Barbie) och Ryan Gosling (Ken) var trots det en stor överraskning. När det med tiden dessutom blivit tydligt hur originellt – till och med udda – projektet är, har förvåningen bara växt.

Varje ny bild, teaser och trailer som har släppts ju närmare vi kommer sommarpremiären har blivit rejäla snackisar online. Det är inte helt förvånande att allmänheten följer filmens marknadsföring med skräckblandad förtjusning över vad det faktiskt är vi kommer att serveras med tanke på att huvudrollsinnehavaren Robbie själv tvivlade på att filmen någonsin skulle bli av.

Margot Robbie tvivlade på Barbie: "De kommer aldrig låta oss göra den här filmen"

Den till synes skruvade tolkningen av Barbie som väntar när Barbie går upp på bio i juli beskrivs som en satirisk komedi. Filmen regisseras av Greta Gerwig (Lady Bird, Unga kvinnor) och har skrivits av henne tillsammans med maken Noah Baumbach (Marriage Story, The Squid and the Whale).

I en intervju med BAFTA, som publicerats av IndieWire har Margot Robbie avslöjat att hon förälskade sig i manuset redan första gången hon läste det, men att hon aldrig kunde föreställa sig att filmen faktiskt skulle produceras.

– Det här är så bra. Synd att den aldrig kommer att få se dagens ljus, berättar Robbie att hon tänkte, enligt IndieWire. För de kommer aldrig låta oss göra den här filmen.

Robbies kollega i filmen, Simu Liu har i sin tur beskrivit manuset som "galet" och Gerwig själv har pratat om att hon var livrädd för att skriva det och tänkte att det hade potential att bli slutet på hennes karriär.

Vi tvivlar på att Barbie kommer att utmana konventionerna så till den grad att Gerwig blir portad från Hollywood, men det går inte att förneka att satsningen ser ut att vara något utöver det vanliga.

"Barbie" har svensk biopremiär den 21 juli 2023.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL