7 intressanta fakta om Margot Robbie

7 intressanta fakta om Margot Robbie

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 11:07 | Publicerad 02 juli 2016 kl. 18:07

Grattis på födelsedagen Robbie!

I dag är det Margot Robbies 26:e födelsedag och det uppmärksammar vi på Filmtopp med en lista med lite intressant fakta om superstjärnan.

Margot Robbie har under de senaste åren vuxit fram till att bli en av Hollywoods med lovande stjärnskott. Sedan hennes amerikanska genombrott i Martin Scorseses The Wolf of Wall Street (2013) där hon spelade mot Leonardo DiCaprio har framgångsvågen lyft upp australiensiskan till skyarna. Idag är hon en av de mest omtalade kvinnorna i branschen.

Just nu är hon aktuell som Jane i The Legend of Tarzan med Alexander Skarsgård och Christoph Waltz, och Harley Quinn i Suicide Squad med Joel Kinnaman och Will Smith som både två kommer inom kort upp på svenska biografer.

1. Inledde karriären med TV

7 intressanta fakta om Margot Robbie

Margot Robbie började sin karriär år 2008 i den australienska TV-såpan Neighbours. Hon fixade jobbet genom att själv ringa till seriens rollsättare och be om en audition. Hon satte den och klev in som tonåringen Donna Freedman. Från början var det tänkt att bara vara en mindre gästroll, men Robbie blev så pass omtyckt att hennes kontrakt förlängdes och när hon lämnade serien 2014 hade hon spelat in 329 avsnitt.

2. Var nära att bli Fantastisk

Hon provspelade för rollen som Sue Storm/The Invisible Woman för remaken av Fantastic Four (2015). Rollen gick emellertid till Kate Mara.

3. Hon är ett enormt ishockeyfan

Hon är alltid älskat sporten. Men på grund av det varma klimatet i hennes hemstad i Australien så har hon aldrig kunnat spela eller följa den. Så när hon väl kom till USA och New York City gick hon med i ett amatörlag direkt och blev ett stort fan av the Rangers.

4. Favorit som Harley Quinn

7 intressanta fakta om Margot Robbie

Margot Robbie var förstahandsvalet för rollen som Jokerns sinnessjuka sidekick i David Ayers Suicide Squad. Hon har sagt att det var ett stort kliv framåt i karriären för henne eftersom hon blev erbjuden rollen direkt och inte behövde provspela för den.

5. Fler skådespelare i familjen

Robbies lillebror, Cameron, kan även han titulera sig som skådespelare. Han har dock aldrig landat några stora roller utan har bara tre dokumenterade medverkningar på IMDb, varav två är kortfilmer. Hans första film var thrillern I.C.U. (2009) där han spelar tillsammans med sin storasyster.

6. Även producent

För att få mer kontroll över sin karriär bildade Robbie produktionsbolaget LuckyChap Entertainment tillsammans med sina vänner. Syftet är att kunna utveckla projekt som intresserar henne och just nu jobbar hon med biografin om Tonya Harding, I, Tonya och thrillern Terminal i vilken hon även kommer att medverka.

7. Det blir mer av Harley Quinn

margot-robbie-reveals-harley-quinn-s-real-superpower-933829

I maj gick Warner Brothers ut med beskedet att Margot Robbie kommer att återvända i rollen som Harley Quinn i en fristående film som hon även producerar. Det finns ännu ingen titel eller officiell handling, men rykten säger att den kommer att fokusera på de kvinnliga hjältarna och skurkarna i DC Comics universum.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL