Trots svag öppning – nya filmen petar ner Barbie från biotronen

Margot Robbie ska göra film om ”The Sims” – nästa succé efter ”Barbie”?

Karna Mahoney
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 26 mars 2024 kl. 12:03

Det älskade datorspelet The Sims ska bli film

Margot Robbies produktionsbolag LuckyChap ska producera en film om ett av världens mest kända och omtyckta datorspel, "The Sims".

LuckyChap som drivs av Margot Robbie, Tom Ackerley, Josey McNamara och Sophie Kerr ligger bland annat bakom succéfilmen Barbie och den omtalade filmen Saltburn. Nu har produktionsbolaget sikte på en ny idé, nämligen en film om datorspelet The Sims, rapporterar The Hollywood Reporter.

Likt Barbie, där dockans tillverkare Mattel var involverad i filmen ska Electronic Arts, som är bolaget bakom spelet The Sims, vara delaktig i den kreativa processen. En annan likhet är att The Sims precis som Barbie inte har en tydlig berättelse och kan ha oändligt med olika karaktärer och karriärer som styrs av den som spelar eller leker.

Kan Margot Robbie upprepa succén med "Barbie"? Foto: Warner Bros.

Ett av världens mest populära spel

"The Sims" är ett av världens mest kända datorspel och lanserades år 2000 av Electronic Arts. Det är ett simulationsspel där spelarna är en mänsklig avatar med olika personligheter, egenskaper, kunskaper och relationer. Spelet går ut på att designa sitt eget hus och utföra vardagliga sysslor med sin avatar. Efter den första lanseringen av The Sims har spelet expanderat och utvecklats till att det nästan finns oändligt med inställningar för sin avatar då det går att köpa till extrapaket, som exempelvis semester, nöjesbranschen eller vampyrer. 

LuckyChap ska tillsammans med Roy Lee och Miri Yoon från Vertigo Entertainment producera en film om The Sims. Kate Herron ska regissera och skriva manus tillsammans med Briony Redman. Kate Herron är tidigare känd för att ha regisserat den första säsongen av Marvel-serien Loki.

Filmtopp håller dig uppdaterad om den kommande ”The Sims”-filmen.

Karna Mahoney

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL