Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Flippad teaser till Barbie-filmen gör parodi på berömda rymdfilmen

Barbies segerdans fortsätter – snart med i miljardklubben

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 juli 2023

En internationell dundersuccé

Drygt en vecka efter premiären fortsätter "Barbie" att göra starka avtryck i biljettkassorna. Om segerdansen fortsätter inkluderas filmen snart i den exklusiva "miljardklubben".

Greta Gerwigs Barbie-film slog ner som en bomb fredagen den 21 juli när den delade premiärdag med Christopher Nolans Oppenheimer. Båda filmerna har hyllats av både kritikerna och publiken världen över, men det är Barbie som drog det längsta ekonomi-strået.

Med 155 miljoner dollar intjänade under öppningshelgen slog Barbie Patty Jenkins Wonder Woman-rekord och skrev in sig i historien som den starkaste premiären någonsin för en film regisserad av en kvinna.

Barbies segerdans fortsätter – snart med i miljardklubben

Nu meddelar The Hollywood Reporter att Barbie fortsätter att rusa mot nya ekonomiska höjder och med största sannolikhet kommer att bli den första filmen av kvinna som passerar 1 miljard dollar i intäkter.

I USA har filmen nu intjänat 351,4 miljoner dollar och internationellt 423,1 miljoner dollar, vilket ger filmen en total intjäning på 774,5 miljoner dollar på bara 12 dagar.

Efter framgångarna har leksaksföretaget Mattel, som även producerat Barbie, ut med att de planerar flera andra leksaksfilmer.

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Barbie"-filmens framgångar.

NÄSTA ARTIKEL