Efter Barbie – alla kommande leksaksfilmer från Mattel

Efter Barbie – alla kommande leksaksfilmer från Mattel

Filmtopp
28 juli 2023 kl. 15:30

Kortspelet UNO ska bli långfilm

Efter framgångarna med "Barbie" smider nu leksaksbolaget Mattel nya idéer för sin filmstudio. Bland annat är en film om kortspelet UNO på gång.

I klassisk Hollywoodanda kommer nu Mattel att börja massproducera filmer baserade på sin leksaker. Med sig har de också fått några av branschens största namn. utöver dessa titlar ryktas även uppföljare till Barbie vara på gång. Här listas alla kommande projekt!

Ryan Gosling som Ken
Ryan Gosling som en blond Ken-docka. Foto: Warner Bros.

Efter Barbie – Mettel gör över 15 leksaksfilmer

Barney

Producent: Daniel Kaluuya

Det är dags för den ikoniska lila dinosaurien att få en egen långfilm i "A24-stil". Fler detaljer har avslutats där projektet beskrivs som unikt och i stil med Spike Jonzes filmer I huvudet på John Malkovich och Adaptation. Märkligt? Förmodligen.

Polly Pocket

I samarbete med: MGM
Huvudrollsinnehavare: Lily Collins
Regissör/manusförfattare: Lena Dunham

Lily Collins, stjärnan från Emily In Paris, kommer att spela huvudrollen som den lilla dockan i en familjekomedi skriven och regisserad av Girls-skaparen Lena Dunham.

Hot Wheels
Hot Wheels blir film av J.J. Abrams. Foto: unsplash

Hot Wheels

I samarbete med: Warner Bros.
Producent: JJ Abrams

Leksaksvärldens mest kända bilmärke, Hot Wheels, ska bli spelfilm med hjälp av J.J. Abrams. Filmen ska ha "riktiga karaktärer som man kan relatera till" och storyn ska enligt uppgifter "vara fantastisk" och ha "riktiga känslor och insatser".

Rock ‘Em Sock ‘Em Robots

I samarbete med: Universal
Huvudrollsinnehavare: Vin Diesel
Manusförfattare: Ryan Engle

Vin Diesel – stjärnan från Fast & Furious – kommer att spela huvudrollen i en film baserad på Mattels bordsspel med stridande robotar. "Vin är entusiastisk," säger den Oscarsnominerade producenten Robbie Brenner, som leder Mattels filmavdelning, till Variety. "Vi arbetar med att utveckla ett manus och vi är alla väldigt upphetsade över det."

American Girl

En familjekomedi är under utveckling, baserad på Mattels American Girl-dockor, som enligt bolaget "hjälper flickor att växa med självförtroende och utveckla karaktär." Robbie Brenner är tystlåten, men lovar "Vi har något fantastiskt på gång."

Magic 8 Ball

Även en film baserad på leksaken "Magic 8 Ball" är på ingång. Enligt Brenner blir det "förmodligen en PG-13-thriller". Vi får väl se…

Masters of the universe
He-Man har tidigare filmatiserats av bland annat Netflix. Foto: Netflix.

Masters of the Universe

En berättelse om superhjälten He-Man har varit under utveckling på olika håll under åren. Mattel hoppas fortfarande att förvandla den populära karaktärernas värld till en actionäventyrsfilm som har potential att bli en stor franchise.

Major Matt Mason

Huvudrollsinnehavare: Tom Hanks
Manusförfattare: Akiva Goldsman, Michael Chabon

Ingen mindre än Tom Hanks kommer att spela huvudrollen som actionfiguren från 1960-talet. Hur det kommer att bli, återstår att se.

UNO

Manusförfattare: Marcy Kelly

Ja, du läste rätt. Även kortspelt Uno ska bli långfilm. Vad den ska handla om har vi ingen aning om. Vad tror du?

Wishbone

I samarbete med: Universal
Producent: Peter Farrelly

Från hjärnan bakom klassiker som Dum & dummare och Kingpin, Peter Farrelly, kommer nu en historia om Jack Russell-terrier, som ger sig ut på ett äventyr för hela familjen.

Fler filmer som ska vara på gång från Mattel efter Barbie:

  • Big Jim
  • Christmas Ballon
  • Matchbox
  • Thomas & Friends
  • View Master
  • Chatty Catchy and Betsy Wetsy
ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL