Recension: Maktens ringar (säsong 1)

Maktens ringar-regissören J.A. Bayona gör spansk krigsfilm

07 november 2022 kl. 16:11

Filmen utspelar sig under spanska inbördeskriget

Den spanske regissören J.A. Bayona återvänder till sina rötter för att göra en spansk film – något han inte gjort sedan 2007. Den nya spanska filmen ska handla om det spanska inbördeskriget som utspelade sig mellan 1936–1939.

J.A. Bayona är den spanske regissören som ligger bakom flera mycket omtyckta filmer, så som Jurassic World: Fallen Kingdom och Barnhemmet. Nyligen har han dessutom varit högaktuell som regissör för de två första avsnitten av Amazon Prime Videos storslagna tv-serie Sagan om ringen: Maktens ringar. berättar Variety.

Nu rapporterar Variety att Bayona arbetar med att göra en film om det spanska inbördeskriget. Regissören har arbetat med projektet länge, närmre bestämt under flera år, men det är först nu som det ser ut att ha börjat röra på sig på allvar. Projektet innebär att regissören återvänder till sina spanska rötter med en långfilm för andra gången på kort tid, för första gången sedan han gjorde Barnhemmet (2007). Bayona blev nyligen klar med inspelningen av en spanskspråkig katastroffilm baserad på Pablo Viercis bok Society of the Snow.

Filmen kommer att baseras på Manu Chaves Nogales novellsamling A Sangre y Fuego. Boken anses som en av de bästa skildringarna av det spanska inbördeskriget av en spansk författare och berättar nio olika historier. Historierna är fiktiva, men ska enligt Nogales själv ha varit baserade på verkliga händelser.

Under Seville European Film Festival pratade Bayona själv om projektet och att han är mest intresserad av det humanistiska aspekterna med filmen. Bayona kommer jobba tillsammans med regissören och manusförfattaren Agustín Díaz Yanes, som bland annat ligger bakom filmer som Oro (2017), Captain Alatriste (2006) och Sin noticias de Dios (2001), i skrivandet av manuset.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL