Mads Mikkelsens Grindelwald hyllas

Mads Mikkelsens Grindelwald hyllas

06 april 2022 kl. 17:04

Släng dig i väggen, Johnny Depp

Det har som bekant skett ett skådespelarskifte i den nya Fantastic Beasts-filmen. Efter kontroverserna kring Johnny Depp har danske Mads Mikkelsen tagit över rollen som filmens skurk. Något som verkar uppskattas.

På fredag har en av årets största filmer premiär, Fantastiska Vidunder: Dumbledores hemligheter. En av de stora nyheterna med den tredje filmen i denna serie är att Grindelwald, berättelsens antagonist, fått ett ny gestaltare, nämligen Mads Mikkelsen. Om man får tro Variety tycks dansken också göra riktigt bra ifrån sig. Tidigare spelades rollen av Johnny Depp.

Mikkelsen briljerar som skurk

Variety beskriver hur Mikkelsen gått till väga för att hitta sitt sätt att spela Grindelwald på. Mikkelsen har försökt föra vidare delar av Johnny Depps tolkning av karaktären, samtidigt som han velat hitta sin egen ingång i det hela.

Enligt tidningen har detta lett till att Mikkelsens Grindelwald blivit mer charmig, subtilare och lömsk - en skurk som det är lättare att förstå kan locka till sig anhängare för "den goda sakens skull". Vissa beskriver honom också som ondare och mer manipulativ medan andra säger att Mikkelsen borde ha fått spela rollen redan från början. 

Mads Mikkelsen verkar med andra ord ha tillfört ett djup och gjort Grindelwald till en mycket mer mångfacetterad karaktär än Johnny Depp lyckades med. 

Premiär på fredag

Fantastiska vidunder: Dumbledores hemlighter har premiär nu på fredag, den 8 april.

Mer läsning: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL