Madonna gör film om sitt liv

Madonna om beslutet hon ångrar: "Tackade nej till rollen i Matrix"

Emil Oscar Rasmussen
18 maj 2023 kl. 14:00

Avböjde succén med Keanu Reeves

Madonna har överraskat med ett och annat filmuppdrag genom åren – och ännu fler hade det kunnat bli. Stjärnan har avböjt flertalet stora roller under karriären. Hon erkänner bland annat att hon "tackade nej till rollen i Matrix".

Madonna en ikon som har dominerat populärkulturen i flera decennier. Just nu skapar hon rubriker i och med försäljningen av de nakenbilder som fanns i fotoboken Sex – som kom ut i samband med att hon lanserade albumet Erotica (1992). Enligt CNN säljs några av de kontroversiella bilderna för miljontals kronor på auktion.

Vid sidan om sin musik har Madonna visat sig vara en mästare på att förbli relevant genom att ständigt förnya sig själv, utmanande projekt som fotoboken och genom sin ständiga närvaro i blickfånget. Sin relevans har hon bland annat bibehållit genom att medverka i en rad filmer och serier genom åren – men det kunde ha blivit ännu fler. Enligt artisten själv finns det två roller som hon ångrar att hon inte tog sig an.

Sean Penn och Madonna i Shanghai Surprise (1986). Foto: MGM.

Madonna om beslutet hon ångrar: "Tackade nej till rollen i Matrix"

Under sin karriär har Madonna flertalet gånger – inte minst under 90-talet – varvat artisteriet med skådespeleri. På meritlistan sticker filmer som Dick Tracy (1990), Tjejligan (1992) och Evita (1996) ut bland de större rollerna, men den kunde ha innehållit betydligt fler spännande titlar än så.

Det är exempelvis allmänt känt att hon tackade nej till rollen som Catwoman i Tim Burtons Batman - Återkomsten (1992), där hon hade spelat mot Michael Keaton som Batman. Rollen gick som bekant istället till Michelle Pfeiffer och Madonna har erkänt att hon inte är helt nöjd med sitt beslut att tacka nej till rollen. När Madonna medverkade på The Tonight Show med Jimmy Fallon härom året, kom det på tal att hon tackat nej till filmer som Batman - Återkomsten och Showgirls (1995).

– Jag såg båda två och jag ångrar att jag tackade nej till Catwoman. Den var ganska häftig, sa Madonna då.

Världsstjärnan kom därefter med ytterligare ett avslöjande – om en annan storfilm som hon en gång tackade nej till, som hon senare kom att ångra.

– Jag tackade nej till rollen i Matrix, kan du fatta det? Jag ville ta livet av mig, erkänner Madonna för Fallon i programmet. Det är typ en av de bästa filmerna som någonsin gjorts. En pytteliten del av mig ångrar bara det ögonblicket i mitt liv.

Rollen Madonna åsyftar i Wachowski-syskonens sci-fi-klassiker är den som Trinity, en roll som istället gick till Carrie-Anne Moss.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL