Sångare som extraknäcker som skådespelare

Sångare som extraknäcker som skådespelare

Nathalie Leth
07 juni 2020 kl. 18:06

Sångare som bytte mikrofonen mot kameran.

Förra veckan presenterades skådespelare med sångkarriärer bortom livet framför kameran. Idag vänder vi på steken och presenterar ett axplock av alla sångare som placerade sin mikrofon i mikrofonstället och började lära sig repliker istället för sångtexter.

Lady Gaga

Lady Gaga i
Foto: Warner Bros.

Kanske, i dagsläget, den mest kända av alla sångare som valt att synas så väl i spotlighten på världens stora scener som på vita duken. Även om hennes stora karriär officiellt började med ett avsnitt av The Sopranos som “Girl at swimming pool #2” så kan vi väl ändå komma överens om att kändisskapet först tog fart som musiker när hennes första stora hit “Just Dance” släpptes år 2008, hela sex år efter denna milda inkörsport till filmkändisskapet.

Mark Wahlberg & Donnie Wahlberg

Dessa två stiliga, filmkända bröder var två av ursprungsmedlemmarna i 80-talsheta New Kids on the Block. Den som trodde att bandet gått i graven bör tänka om och leta upp Donnie i det fortfarande högst livs levande bandet. Den som dock lagt musikkarriären bakom sig är lillebrorsan Mark, den som hoppas på att Marky Mark återvänder med en ny hit får nog vänta länge. Vem det nu skulle kunna tänkas vara!

Justin Timberlake

Ännu en pojkbandsstjärna som breddade sina karriärsvyer är såklart tidigare ‘NSYNC-sångaren Justin Timberlake. Däremot kan man ju undra om han inte tyckte att detta var något för honom trots allt då han senast syntes framför filmkameran år 2017 i Wonder Wheel. Nyligen lånade han ut sitt starkaste verktyg, nämligen sin röst, till Trolls 2. Men om vi kommer att få se honom “in the flesh” på våra TV-apparater någon gång snart vet endast oraklet i filmen 300.

Harry Styles

Harry Styles med flera i filmen Dunkirk
Foto: Warner Bros.

Bevisligen finns det en stark chans att gå vidare från pojkbandsgrupper till tappra filmtrupper. Det finns en mindre uppsjö av framgångsberättelser som börjar på det här viset, vi har ju även Nick Jonas (känd i bland annat Jumanji: Welcome to the Jungle och Midway) men den sista av dessa jag vill ta upp är Harry Styles som valt att lämna bultande flickehjärtan och One Direction bakom sig. Varför jag valt Harry Styles över Nick är helt enkelt för att hans filmdebut kickades igång med hjälp av filmen Dunkirk, regisserad av femfaldigt Oscarsnominerade regissören Christopher Nolan. Det är väl på alla sätt och vis ett jäkla fantastiskt sätt att inleda en hejdundrande potentiell filmkarriär? 

Rihanna

Alla kan ju inte ha samma tur på samma sätt som Harry Styles när de ger sig in i en filmkarriär. Vissa får helt enkelt börja direkt i trefaldigt Oscarsbelönade filmer som Dunkirk, och andra får börja med… Battleship. Nu är jag personligen dock väldigt förtjust i denna alien invasion-filmen och kan tycka om den för vad den är, men någon direktbiljett till Hollywood-eliten är det ju inte. Även en talangfull sångare som Rihanna som står i sitt alldeles egna fullkomligt bländande rampljus får nog nöja sig med de filmroller som erbjuds.

Cher

Det är krut i Cher, hon må vara 74 år gammal men även i modern kan vi se henne i diverse filmprjoket, det senaste av kraftfull stjärnkaliber för blott två år sedan i Mamma Mia! Here We Go Again. Musikkarriären tog fart under 60-talet och sedan dess har hon haft en stadig karriär både på egen hand och sjungit duetter med Tina Turner, David Bowie, och Tom Jones bara för att nämna några.

Madonna

Det är inte ofta man lyckas bli världsstjärna med enbart ett enda namn. Förutom Stålmannen så lyckades tidigare nämnda Cher och Rihanna med denna bedrift, men även Beyonce och Madonna. Både Beyonce och Madonna har pausat musikkarriären i korta intervaller för att låta sig filmas en stund. Den som lyckats bäst av dessa två är Madonna som vann en Golden Globe för sin roll som Eva Perón i klassikern Evita.

Fortsätt scrolla för fler listor!

NÄSTA ARTIKEL