Lyxfällan: Regina trodde hon fann kärleken – blev svindlad på enorm summa

Lyxfällan: Regina trodde hon fann kärleken – blev svindlad på enorm summa

Moa  Andersson
31 oktober 2023 kl. 16:10

Reginas liv slogs i spillror – blev lurad på drömmen om kärlek och 1 miljon kronor

I februari träffar Regina en man online och tror att hon mött kärleken i sitt liv. Knappt ett år senare förstår hon att hon blivit utsatt av en bedragare.

I dag är det dags för ett nytt avsnitt av LyxfällanViaplay och TV3, ett minst sagt speciellt och ovanligt avsnitt. Vi får möta Regina från Hofors som efter en tärande skilsmässa blir huvudstupa förälskad i den charmerande läkaren Michael som hon träffat online.

All sin lediga tid ägnar Regina åt att chatta med mannen som gång på gång ber om att få låna pengar – allt för att de ska kunna vara tillsammans. Men knappt ett år senare slås Reginas liv i spillror när hon upptäcker att hon blivit lurad, inte bara på sin dröm om kärlek utan även på en miljon kronor.

Meddelanden från läkaren Michael. Foto: Viaplay och TV3

Regina i Lyxfällan: "Han var perfekt på att trycka på rätt knappar"

I februari 2023 var Regina i kontakt med en man från USA på Instagram, som jobbade som fotkirurg. Hon blev förälskad, såg möjligheten till ett nytt liv och väljer att skilja sig. Efter en tid ber han henne om 20 000 för att kunna ta sig till Sverige. När Michael inte kommer till Sverige som planerat på grund av att han säger sig sitta fast i tullen, förstår Regina till slut att hon har blivit lurad.

– Jag var förälskad i den här mannen, han var perfekt på att trycka på rätt knappar. Verkligen hur mycket han älskade mig, hur vacker jag var och att vi skulle få ett underbart liv tillsammans. Han fick mig att känna mig älskad, berättar Regina.

Under den här tiden var Regina väldigt lycklig och hade mycket energi, hon tapetserade bland annat om hela vardagsrummet och mannen fanns i hennes tankar hela tiden. Efter ett tag ber Michael om att få låna 20 000 kronor för att kunna åka till Sverige, han menar att han inte har tillgång till sina pengar för tillfället av olika anledningar. Givetvis ska hon få tillbaka pengarna så fort som möjligt. 

Regina råkade ut för en bedragare. Foto: Viaplay och TV3

Michael försäkrade Regina om att hon kunde lita på honom: "Jag gick på allt"

Från ett "jag älskar dig" till att Reginas ekonomi sätts i ordentlig gungning. Inom loppet av en vecka har hon skickat honom 400 000 svenska kronor. Och det stannar inte där. Regina förklarar att hon tog lån på internet för att kunna skicka pengarna till mannen, dumma lån som är alldeles för lätta att ta.

– Dum som jag är gick jag på allt och alla kärleksförklaringar, jag trodde så starkt på det, förklarar Regina. 

Att bli utsatt för ett bedrägeri kan vara skamligt och den som blir drabbad håller det ofta hemligt. Hela tiden var Regina väldigt rädd, men samtidigt försäkrade Michael henne om att hon kan lita på honom. Under perioden pratade inte Regina med någon i sin närhet om det som pågick eftersom något sa henne att det inte stod helt rätt till. 

Hur det går för Regina i dagens avsnitt av "Lyxfällan" 2023 ser du på Viaplay och TV3.

NÄSTA ARTIKEL