Micke och Ann-Louise sitter i klistret i Lyxfällan – kan förlora barnen

Micke och Ann-Louise sitter i klistret i Lyxfällan – kan förlora barnen

  • Viaplay
Moa  Andersson
Uppdaterad 25 oktober 2023 kl. 08:59 | Publicerad 24 oktober 2023 kl. 13:00

En av de bästa inkomsterna i Lyxfällan – men har enorm skuld på över 3,3 miljoner

Paret Ann-Louise och Micke i "Lyxfällan" har handlat resor och shoppat på kredit som om det inte funnits någon morgondag – nu sitter de rejält i klistret.

Artikeln beskriver händelser ut kvällens (24 oktober) avsnitt av "Lyxfällan".

I dagens avsnitt av Lyxfällan reser Magnus Hedberg norrut för att hjälpa Ann-Louise och Micke i Kalix vars ekonomi har spårat ur totalt. Paret tycks trots sina många år tillsammans leva i helt skilda verkligheter. Ann-Louise på sitt håll som ständigt skämmer bort barnen med nya leksaker och Micke som för länge sen stoppat huvudet i sanden och valt att fokusera på jakt och skogsliv.

Micke och Ann-Louise sitter i klistret i Lyxfällan – kan förlora barnen
Micke och Ann-Louise. Foto: Viaplay och TV3

"Vi har inte orkat prata med varandra" 

Micke och Ann-Louise älskar att resa och har varit flitiga resenärer till bland annat Spanien, Thailand och Turkiet. Micke förklarar att resorna till Thailand kan väl ha kostat 250 000 kronor sammanlagt. De reste så ofta att de inte hann arbeta ihop en ny resekassa. Resorna finansierades då av lån och paret mår extremt dåligt över situationen.

– Jättedåligt mår vi, vi har inte orkat prata om det med varandra heller, förklarar Ann-Louise.

Ann-Louise säger att hon har löneutmätning och många av deras stora lån på 300 000 kronor har gått till inkasso. Det är väldigt mycket förklarar hon. Micke menar att det är ett hopplöst läge och eftersom de är ett familjehem till två barn är de väldigt oroliga. Socialen är inte glada över familjens ekonomiska situation och har bestämt ett möte med dem. Paret bryter ihop när de pratar om detta.

Micke och Ann-Louise sitter i klistret i Lyxfällan – kan förlora barnen
Micke. Foto: Viaplay och TV3

Skuld på 3 303 012 kronor: "Ångest och en stor klump i magen"

Paret har en av de bästa inkomsterna som har förekommit i Lyxfällan-sammanhang, men ändå får de inte pengarna att räcka. De spenderar hiskliga 125 300 kr per månad och går därmed back hela 40 600 varje månad. Paret har en enorm skuld på över 3,3 miljoner kronor varav 2,5 miljoner är rena konsumtionslån.

– Hemskt. Alltså vad gör vi? Nu känns det som att hoppet är ute nästan, säger Ann-Louise.

Efter genomgången av tavlan känner Micke ångest och en stor klump i magen. De skäms något extremt över den hemska situationen; det är inte något de skulle vilja erkänna för barnen att de gjort. 

Hur det går för Micke och Ann-Louise i "Lyxfällan" 2023 ser du på TV3 och Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL