Louise galna katastrof i Lyxfällan – över 60 000 kr back i månaden

Louise galna katastrof i Lyxfällan – över 60 000 kr back i månaden

  • Viaplay
Filmtopp
03 oktober 2023 kl. 20:10

En av de hårdaste domarna i Lyxfällans historia

I dagens avsnitt av "Lyxfällan" får vi träffa Louise från Arvika och när det är dags att gå igenom budgettavlan är katastrofen ett faktum – Magdalena slår fast att Louise spenderar mer än 60 000 kronor mer än hon tjänar, varje månad.

En ny säsong, den 33:e i ordningen, av tittarfavoriten Lyxfällan är igång. Som alltid får vi möta nya människor som hamnat i ekonomiskt trångmål och nu behöver hjälp för att komma på fötter igen. I säsongspremiären fick se varannan-vecka-pappan Daniel som kämpade i en hopplöst brant, ekonomisk uppförsbacke.

Denna vecka får vi se ett ännu extremare fall när Magdalena Kowalczyk besöker Louise från Arvika.

Louise galna katastrof i Lyxfällan – över 60 000 kr back i månaden
Sedlarna får knappt plats på tavlan när Magdalena summerar Louise ekonomi. Foto: Viaplay.

Louise galna katastrof i Lyxfällan – över 60 000 kr back i månaden

I det tredje avsnittet av Lyxfällan säsong 33, beger vi oss till Arvika där den 23-åriga bilentusiasten Louise bor. Det är Louise syster Frida som kallat in programmets experthjälp efter att ha oroat sig för Louise ekonomi en längre tid. Och det visar sig att Frida gjorde rätt, för sällan har deltagare i Lyxfällan varit i samma desperata behov av hjälp som Louise.

Det blir snabbt tydligt i avsnittet att Louise ekonomiska situation är ohållbar, med tanke på att hälften av hennes lön, 7 700 kronor, spenderas på hennes två bilar. Riktigt hur illa ställt det faktiskt är förstår vi dock först när Magdalena har gått igenom hela budgettavlan för Louise, Frida och tittarna. Domen som då faller är en av de värsta vi fått beskåda.

När Magdalena summerar Louise ekonomiska situation slår hon fast att Louise har en inkomst på 15 100 kr i månaden och utgifter på 75 400 kr. Det innebär att hon spenderar nästan fem gånger så mycket som hon tjänar och går 60 300 kronor back varje månad.

– Det är väl ingenting att hymla med, det är katastrofläge, förklarar Magdalena för en förkrossad Louise.

Tragisk bakgrund till de ekonomiska problemen

Det är omöjligt att inte känna sympati för Louise och hennes situation när vi får en inblick i bakgrunden till hennes problem. Hennes ekonomiska bekymmer började efter att hannes mamma gick bort och hon senare blev utslängd av sin pappa, vilket ledde till att hon bodde i fosterhem från att hon var 16. Louise ärvde pengar av sin mamma, men dessa var slut redan efter sex månader.

Efter att Magdalena levererat sin dom börjar det omedelbara arbetet med att styra upp Louise ekonomi, och trots en närmast hopplös situation och sammanbrott finns det grejer som hon kan ta kontroll över.

Vill du se hur det går för Louise kan du streama Lyxfällan på Viaplay eller se programmet på TV3 den 3 oktober med start klockan 20.00.

NÄSTA ARTIKEL