Det nya världsrekordet som slogs i premiären av Talang 2023

Det nya världsrekordet som slogs i premiären av Talang 2023

Filmtopp
20 januari 2023 kl. 11:01

13-årige Erik gav nya juryn bästa möjliga start

Det blev en lyckad premiär för "Talang" 2023 som introducerade en ny jury, bjöd på ett flertal skojiga nummer och gav tittarna ett helt nytt världsrekord.

Talang 2023 är tillbaka i rutan, och det blev omedelbar succé i den efterlängtade premiären. Dels bjöds det på en skämtsamma nummer där vi bland annat fick höra en papegoja sjunga hårdrock, men också en och annan magisk sekvens som när 13-årige deltagaren Erik Nyberg slog ett nytt världsrekord inför juryn med sin boxboll.

Nu när Talang 2023 är tillbaka i rutan ser vi en ny konstellation ta plats bakom jurybordet i Sveriges största talangjakt – där precis vad som helst kan hända. Förutom återvändande David Batra sitter nu även skådespelaren Helena Bergström, komikern Johanna Nordström och artisten Viktor Norén med för att bedöma folks begåvning. De kunde väl inte ha fått en bättre start på säsongen än när de fick hänföras, skratta hejdlöst och dessutom bevittna ett världsrekord.

Det nya världsrekordet som slogs i premiären av Talang 2023
Foto: TV4.

Det nya världsrekordet som slogs när Talang 2023 hade premiär

Efter att Staffan Bengtsson, 77, hade spelat med träskofiol, och Sophia Paliaschuk, 9, briljerat med sina matematiska kunskaper trädde 13-årige Erik Nyberg fram på scen med en boxboll. Han förklarade då att han skulle slå ett nytt världsrekord inför juryn och publiken. Detta genom att slå sitt eget rekord bestående av 47 bollträffar på tio sekunder. Juryn fick inför Eriks nummer testa på att själva slå varsin boxboll (en boll som hänger från ett spänstigt gummisnöre man fäster mot huvudet), vilket demonstrerade hur skicklig teknik det kräver träffa bollen flera gånger i följd. 

Trots pressen som kommer med att stå inför en stor publik och granskande jury, så slog Erik bollen som om han aldrig gjort något annat i sitt liv. Och ett världsrekord blev det när han hann slå bollen hela 49 gånger på tio sekunder. Erik kunde efteråt jubla tillsammans med en imponerad jury och resten av salen.

Det nya världsrekordet som slogs i premiären av Talang 2023
Erik boxar sin boll på den stora talangscenen. Foto: TV4.

Senare i avsnittet fick vi även se en sjungande papegoja på länk från USA, beatboxing, saxofonnummer och sångprestation. Kort och gott ett komplett Talang-avsnitt som gav den nya juryn en perfekt start.

De första två avsnitten av "Talang" 2023 finns nu att streama på C More och TV4 Play. Premiären sänds ikväll, fredag, på TV4 klockan klockan 20:00.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL