Love Island Sverige: Skogsbrand hotar premiären

Love Island Sverige: Skogsbrand hotar premiären

Moa  Andersson
Uppdaterad 21 januari 2023 kl. 16:01 | Publicerad 20 januari 2023 kl. 10:01

Härjande skogsbrand hotar Love Island Sverige-inspelning

På måndag är det premiär för "Love Island Sverige" på TV4 och TV4 Play,s om är tänkt att börja spelas in i dag i Dominikanska Republiken. Men nu hotas inspelningen av en härjande skogsbrand. "Kan inte riskera deltagarnas säkerhet".

I dag väntas deltagarna i Love Island Sverige inta lyxhuset i Dominikanska Republiken. Nu hotas dock inspelningen av en skogsbrand som senast tidigt i morse brann två kilometer från villan där deltagarna ska bo. Om de inte kan ta in deltagarna så kommer inte heller premiären på måndag kunna äga plats, säger Matilda Walker, exekutiv producent på TV4, till Aftonbladet

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Julia Franzén (@juliafranzen.se)

Enligt Julia Franzéns sociala medier avklarades i går första inspelningsdagen av Love Island Sverige. Utifrån hennes publiceringar på Instagram verkar inte produktionen påverkas något betydligt av branden.

– Jag känner mig absolut orolig för att vi ska få störningar, vi kan absolut inte göra någonting som riskerar våra deltagares säkerhet eller hälsa. Det är klart att det går före, så det är klart att jag är orolig för att vi kommer att bli försenade, berättar Matilda Walker, på fredagsmorgonen för Aftonbladet

Love Island Sverige 2023
Foto: TV4 och Cmore

"Kommer inte ta in deltagare"

I nuläget finns det inget beslut om att skjuta fram inspelningen, men det kan komma att ändras. Matilda Walker förklarar att de har ett stort säkerhetspådrag runt lyxvillan och att säkerhetspersonalen försöker reda ut prognoserna för branden. Hon berättar att det inte kommer gå att ta in deltagare ifall det skulle vara rök eller liknande i området. 

Love Island Sverige spelas in i realtid, precis som Love Island UKDet innebär att tittarna sitter på makten till stor del och under programmets gång kommer ytterligare singlar att dyka upp. Tittarna kommer själva att kunna ansöka till programmet under hela säsongen. 

UPPDATERING: Enligt Aftonbladet fortsätter inspelningen precis som planerat. Detta efter uppgifter som enligt tidningen kommer från Matilda Walker, exekutiv producent på TV4:

– Vår säkerhetspersonal på plats har sedan branden startat varit i tajt dialog med lokala myndigheter och efter nattens regn med gynnsamma vindar är bedömningen att branden just nu är under kontroll. Säkerheten för vår personal och deltagare är alltid prioritet och därför följer vi fortsätt händelseutvecklingen och har en krisplan förberedd, ska hon ha sagt.

Med andra ord är en krisplan på plats och produktionen följer utvecklingen med säkerhetspersonal på plats.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL