Leigh Whannell regisserar kommande The Green Hornet

Invisible Man-regissören regisserar kommande The Green Hornet

24 juni 2022 kl. 15:06

Ny Green Hornet på gång – filmen ser ut att ha hittat sin regissör.

En nyversion av "The Green Hornet" är på gång, och nu ser det eftertraktade projektet ut att ha hittat sin regissör.

Det är regissören Leigh Whannell, som ligger bakom filmer så som The Invisible Man och Upgrade, som nu rapporteras förhandla om positionen som regissör för Universal Pictures kommande Green Hornet-film, rapporterar Deadline. Filmen går under namnet The Green Hornet and Kato, och Universal ska ha fått in ett manus från manusförfattaren David Koepp tidigare i år, som de är mycket nöjda med.

Enligt Deadline ser Whannell ut att vara favoriten till att landa jobbet som regissör för filmen, till stor del på grund av framgångarna med The Invisible Man, som han också regisserade för Universal. Filmen med Elisabeth Moss i huvudrollen ska med en blygsam budget på 7 miljoner USD spelat in omkring 143 miljoner USD.

Green Hornet är allt annat än en ny hjälte, utan snarare en av de äldsta, då han debuterade i ett populärt radioprogram redan 1936. På 40-talet fick karaktären sedan en filmserie och på 60-talet en tv-serie, där karaktären Kato (spelad av Bruce Lee) också introducerades.

År 2011 kom en uppmärksammad The Green Hornet-film med Seth Rogen i huvudrollen. Enligt Deadlines uppgifter kommer Whannells version att bli mer åt hållet av en actionthriller än actionkomedin från 2011.

Handlingen bakom Green Hornet har varierat genom åren i de olika medierna de visats men den vanligaste versionen är att Hornets hemliga identitet är Britt Red och handlar om en journalist i Detroit. Under nätterna klär han ut sig i en grön kostym, hatt och mask för att bekämpa brottslingar i staden.

Mer Läsning:

NÄSTA ARTIKEL