Kristofer Hivju om House of the Dragon: "Fattade ingenting"

Kristofer Hivju om House of the Dragon: "Fattade ingenting"

Filmtopp
15 april 2023 kl. 21:04

Spelade Tormund Giantsbane i Game of Thrones

I ett samtal med Filmtopps Eric Diedrichs delar Kristofer Hivju med sig av sina tankar om "House of the Dragon".

Kristofer Hivju är i ropet med två kommande Beck-filmer och bioaktuella Cocaine Bear. När Filmtopps Eric Diedrichs pratar med honom om karriären i stort snubblar de in på Game of Thrones – serien som verkligen kickade igång Hivjus internationella karriär – och spinoffen House of the Dragon.

Kristofer Hivju om House of the Dragon: "Fattade ingenting"
Kristofer Hivju berättar om Game of Thrones och House of the Dragon. Foto: Filmtopp Int.

Kristofer Hivju om House of the Dragon: "Fattade ingenting"

Hivju berättar med glädje om arbetet med originalserien och hur häftigt det var att arbeta på en så pass storslagen produktion. Men precis som många andra i TV-soffan hade han svårt att hänga med i den intrikata handlingen. Något som även var fallet när det kom till House of the Dragon.

– Första avsnittet av House of the Dragon fick jag se två gånger eftersom jag inte fattade någonting, men andra gången kom jag in i det. Det var likadant med Game of Thrones, jag fattade inte någonting då heller, skrattar Kristofer Hivju.

Kristofer Hivju imiterar en drake
Kristofer Hivju imiterar en drake. Foto: Filmtopp Int.

Karaktären Kristofer Hivju vill spela i House of the Dragon

Men det är inte bara komplexiteten som påminner norrbaggen om "Game of thrones".

– Det handlar ju om samma premisser, alltså kampen om makt, eller hur? Men det är ett mindre universum, serien bygger runt en grupp människor. Där är det svårt att tävla eftersom Game of Thrones hade fem universum att arbeta med. Men det är trevligt att det är lite mer återhållsamt. Jag var väldigt begeistrad, satt och följde med, men det är klart, det är bara en säsong än så länge. Med Game of Thrones hade man levt med karaktärerna i åtta år. Det ska bli spännande att se fortsättningen. Jag kommer att följa den. Det är en plikt.

När vi frågar Kristofer Hivju om han skulle vilja göra en cameo i "House of the Dragon" som någon annan karaktär än den han spelade i "Game of Thrones" så visar det sig att han har stora ambitioner.

– Är du Tormund Giantsbane kan du inte komma in och vara någon annan. Jag skulle kunna göra rösten till en drake, det gör jag gärna, säger Hivju och ryter som en drake för att demonstrera sina kunskaper.

Med det tackar vi Kristofer Hivju för pratstunden.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL