Det varma stödet till Klas Erikson – efter förlusten av sin dotter

Klas Eriksson talar ut om förlusten av sin dotter: ”Går i vågor med sorg”

Olivia Samuelsson
20 april 2024 kl. 16:04

"Man har ju sorgen från ett tidigare barn kvar"

Under det senaste året har skådespelaren Klas Eriksson både förlorat en dotter och fått en son. Han berättar nu hur det är att förlora ett barn och hur det senaste året har varit.

Klas Eriksson är främst känd för sin roll som Leif Öhman i SVT:s populära serie Leif & Billy och har under det senaste året både gjort en scenshow och släppt en låt tillsammans med kollegan Alfred Svensson. Men för nästan exakt ett år sedan förlorade Klas och hans flickvän Julia Kvarnström deras nyfödda dotter, Elsa. I en intervju med Aftonbladet berättar Klas om hur det är att förlora ett barn och hur det senaste året har varit. 

– Jag har ju haft dagar efter det när jag känt att livet är meningslöst. Det går i vågor med sorg. Jag har haft så himla kul också under det här halvåret. Och vissa dagar har det varit att jag bara vill hem och titta ner i min kudde, säger Klas. 

Klas berättar att det har varit tungt att jobba, men att det även är något som har hjälpt honom. Han förklarar att det har varit vissa stunder då han har mått riktgt dåligt inför föreställningar, men att publiken och deras glädje fått honom att må bättre.

I väntan på Leif & Billy – se Klas Erikssons och Alfred Svenssons nya program
Klas Eriksson med Alfred Svensson som programledare för "Smartare än en femteklassare". Foto: Kanal 5 / discovery+.

Har fått stöd av kollegan och vännen Alfred Svensson 

Under det senaste året har kollegan och vännen Alfred Svensson varit ett tacksamt stöd för Klas. 

– När allt det här hände har jag skjutit ut mig väldigt mycket. Alfred har skött all pr, gjort mycket med låten, tagit intervjuer och det är ett stöd. Jag hade inte klarat av att vara med i det, säger Klas. 

I intervjun berättar även Alfred Svensson att han har tyckt väldigt synd om sin vän och att det inte finns någon bättre när det gäller att resa sig och ändå klara av att leverera i en sådan här situation. 

Klas och hans flickvän har blivit föräldrar igen 

Men för några veckor sedan gick Klas och hans flickvän ut med den glädjande nyheten att de ännu en gång blivit föräldrar. Den 19 mars föddes deras son, som fick namnet Nils. Klas menar att det är underbart och jobbigt på samma gång, med tanke på allt som hänt det senaste året. 

– Man är ju superstolt och glad. Sedan är det en konstig balansgång. Man har ju sorgen från ett tidigare barn kvar, samtidigt som man är så glad och stolt över det här nya barnet. Det är en klurig navigation att ta sig igenom. Men jätteglad är man ju oftast, och supertacksam över att det har gått bra och att alla är friska. 

Filmtopp säger ännu en gång ett stort grattis till Klas och hans flickvän Julia som fått välkomna Nils.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL