Inga fler säsonger av Leif och Billy?

Leif och Billy har släppt en låt – vad tycker du om "Sörbäckenkartellen"?

  • SVT Play
Olivia Samuelsson
20 april 2024 kl. 10:04

"Bröderna Öhman" har släppt sin första låt på Spotify

Efter att ha gjort succé med både serie och scenshow har den populära duon Leif och Billy nu släppt sin första låt, "Sörbäckenkartellen".

I sju säsonger har Klas Eriksson och Alfred Svensson gett liv år karaktärerna Leif och Billy i SVT:s succéserie med samma namn och under det senaste halvåret har duon även sålt ut sin senaste satsning, scenshowen Gud förbannat vilken jävla SHOW!  

Nu har duon tagit ytterligare ett steg i karriären och den 18 april släppte de sin låt SörbäckenkartellenSpotify, under artistnamnet Bröderna Öhman. Det påminner framför allt om den norrländska duon Hooja, men också den typen av EPA-musik som Fröken Snusk spottar ur sig tillsammans med Rasmus Gozzi.

Leif och Billy har släppt en låt – vad tycker du om "Sörbäckenkartellen"?
Foto: SVT.

Inspirerade av den norrländska duon Hooja 

en intervju med Aftonbladet berättar Klas Eriksson och Alfred Svensson att de ständigt letar efter sätt att förnya Leif och Billy, för att hålla deras karaktärer vid liv utan att fastna i gamla gängor. Deras nya låt påminner även lite om en annan norrländsk duos stil och Bröderna Öhman berättar att de inte menar att jämföra sig med Hooja, men att de däremot hämtat inspiration från dem. 

– Vi kan inte mäta oss med Hooja över huvudtaget. Men jag tror att vi båda är fans av Hooja, och vi har såklart inspirerats lite av dem, säger Klas Eriksson.

Bröderna Öhman menar att huruvida det blir fler låtar eller inte beror helt på hur Sörbäckenkartellen mottas. 

– Jag tycker vi ska hålla alla dörrar öppna. Vi får se lite hur det går nu, om folk gillar vår musik, säger Alfred Svensson. 

Här kan du lyssna på "Sörbäckenkartellen" av Bröderna Öhman:

Filmtopp håller dig uppdaterad med senaste nytt

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL