Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
KLART: Outlander säsong 8 blir den sista

KLART: Outlander säsong 8 blir den sista

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 januari 2023

Det är dags att avrunda det episka kärleksdramat

Redan innan säsong 7 har premiär är det nu klart. "Outlander" säsong 8 blir den sista. Nu måste serieskaparna knyta ihop historien med tio avslutande avsnitt.

Den älskade fantasyserien Outlander har länge varit en tittarfavorit. Sedan den första säsongen började sändas för snart tio år sedan har Caitríona Balfe och Sam Heughan – seriens huvudrollsinnehavare – fått sina stora genombrott. Serien har även nominerats till fyra stycken Emmys.

I sommar släpps den efterlängtade sjunde säsongen, som kommer att bestå av 16 stycken avsnitt, och det har länge diskuterats hur länge serien skall fortgå – inte minst sett till det generösa källmaterialet från Diana Gabaldons bokserie. Nu har vi fått klarhet i saken.

Outlander säsong 8 – Detta vet vi
Foto: Starz

Outlander säsong 8 blir den sista

Enligt The Hollywood Reporter tar sagan slut efter den åttonde säsongen, som till skillnad från den sjunde säsongen endast kommer att bestå av tio stycken avsnitt.

– Under nästan ett decennium har Outlander vunnit publikens hjärta världen över och vi är glada över att ge Claire och Jamies episka kärlekshistoria ett ordentligt avslut, säger Kathryn Busby, programchef på Starz.

Hon fortsätter:

– Men innan vi sluter detta kapitel finns det mycket att berätta om deras passionerade historia över 26 stycken nya avsnitt och även mer att utforska i denna dynamiska värld och dess ursprungshistoria.

Outlander
Sam Heughan och Caitríona Balfe i "Outlander". Foto: Starz 

Spinoffserie på ingång – Blood of My Blood

I somras kunde vi rapportera att prequelserien Blood of My Blood är under utveckling. I serien får vi återigen följa Jamie Fraser, spelad av Sam Heughan. Manuset skrivs av Matthew B. Roberts, som skrivit flera tidigare Outlander-avsnitt samt producerat serien sedan starten.

Den sista Outlander-säsongen kommer att baseras på Diana Gabaldons åttonde bok, som var den sista att publiceras när serien släpptes 2014. Sedan dess har hon släppt en nionde bok och hintat om att en tionde är under arbete.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL