Ny Outlander-serie på gång – allt vi vet om Blood of My Blood

Ny Outlander-serie på gång – allt vi vet om Blood of My Blood

Uppdaterad kl. 18:08 | Publicerad 05 augusti 2022 kl. 14:08

En prequel är nu bekräftad

Efter många om och men kan vi nu konstatera att en ny Outlander-serie är på gång. Detta vet vi om "Blood of My Blood".

Det var förra sommaren det började spekuleras kring om vi skulle få se mer av det älskade Outlander-universumet. När Deadline frågade TV-bolaget Starz sade de först nej, men nu levererar de nya besked och vi kan bekräfta att en prequel till serien är på gång. Samma skapare kommer att jobba på nya serien Blood of My Blood.

I skrivande stund jobbas det för fullt på den nya produktionen, som blir en dramaserie där vi åter igen får följa Jamie Fraser, spelad av Sam Heughan. Manuset skrivs av Matthew B. Roberts som skrivit nitton Outlander-avsnitt samt producerat serien sedan starten. Med sig har han producentduon Maril Davis och Ronald D. Moore som även de jobbat mycket med Outlander

Handlingen i nya Outlander-serien

Outlander-författaren Diana Gabaldon avslöjade tidigare i år att hon skriver på en ny bok och det är alltså den som serien kommer bygga på. Det är inte mycket vi vet ännu om handlingen mer än att det kommer kretsa kring Jamie Frasers föräldrar och deras kärlekshistoria. 

Outlander är en storslagen kärlekshistoria som startar strax efter Andra världskrigets slut när sjuksystern Claire Randall befinner sig i Skottland på smekmånad. Vid ett tillfälle gör Claire en avstickare och besöker en stencirkel som gör att hon skickas tillbaka i tiden, till 1743, mitt under den brinnande konflikten som då pågår i Skottland. 

När Blood of My Blood har premiär vet vi inte i nuläget.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL