Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Äventyrsserier på Netflix

Äventyrsserier på Netflix

  • Netflix
Sofia Olovsson | Lista
05 juli 2021
Sofia Olovsson | Lista
05 juli 2021

Är du sugen på ett riktigt äventyr i sommar? Då är den här listan med serier för dig.

Netflix är känd för sitt stora utbud av både filmer och serier med en hel del olika genrer att välja på. I den här listan tipsar vi om just äventyrsserier som du hittar på Netflix.

Sommaren är snart här men precis som förra året så är valmöjligheterna begränsade på vad vi kan och inte kan göra. Är du ute efter ett riktigt äventyr som du kanske inte kan utföra just nu så kan du spana in dessa äventyrsserier på Netflix som definitivt kommer att få dig på bättre humor. 

Outlander (2014- )

Outlander
Foto: Netflix.

Outlander tar med dig på ett riktigt äventyr tillbaka till 1700-talets Skottland där vi får följa Claire som mystiskt har transporterats från 1900-talet. Vi får följa den så kallade McKanzie-klanen där Claire hittar kärleken hos den unga Jamie. En riktigt bra serie för dig som gillar fantasy och historia. 

Sweet Tooth (2021- )

Sweet Tooth
"Sweet Tooth" har precis haft premiär och är utan tvekan en äventyrsserie på Netflix att hålla koll på. Foto: Netflix.

Under en mystiskt period där mänskliga bebisar föddes som hybrider, halvt människa och halvt djur, så började människan jaga och utrota den nya mutationen. Efter flera år får vi följa hybriden Gus som blir vän med Jeppard och de ger sig ut på ett äventyr genom Amerika för att söka svar.

Locke & Key (2020- )

Locke & Key
Foot: Netflix.

En mamma och hennes barn flyttar in i den bortgångne faderns gamla familjehem där de snart upptäcker en rad olika nycklar som leder till dörrar som bara kan öppnas genom magi. Samtidigt inser de att en demonisk varelse är ute efter dessa magiska nycklar. En spännande och bra serie för nattugglan.

Jupiter's Legacy (2021)

Jupiter's Legacy
Foto: Netflix

Sheldon Sampson reser till en obebodd ö tillsammans med några andra där de får magiska krafter och utser sig själva till superhjältar. När Sampson sedan för över krafterna till sina barn blir han snart varse om att hans regler och levnadsideal som superhjälte kan komma att förstöras av barnen.

The Umbrella Academy (2019- )

The Umbrella Academy
Foto: Netflix.

Under ett och samma ögonblick föds 43 barn, med speciella gåvor, av kvinnor som inte ens varit gravida. Sju av dessa barn adopteras av en miljardär som grundar The Umbrella Academy för att lära sina barn om hur de ska hantera sina krafter och rädda världen. En unik och välgjord serie som man inte får nog av.

The Umbrella Academy är förmodligen en av de mer etablerade alternativen bland alla äventyrsserier på Netflix. Men har du inte sett den ännu, är det hög tid att göra det!

Vikings (2013-2020)

Vikings
Foto: Netflix.

Den hyllade serien Vikings tar med tittaren på ett riktigt äventyr när vi får följa olika vikingafamiljer som lever för att plundra och hitta rikedom. En riktigt bra serie som tar oss tillbaka till slutet på 700-talets vikingatid. Har du inte sett serien än så borde du verkligen göra det. 

Shadow and Bone (2021 - ): En mörk äventyrsserie på Netflix!

Shadow and Bone
Foto: Netflix.

Mörka krafter hotar den föräldralösa Alina Starkov när hon upptäcker en allsmäktig kraft, som bara hon kan använda sig av, vilket kan komma att ändra framtiden för den hårda värld hon lever i. Shadow And Bone har legat högt upp på listorna detta år och är definitivt sevärd. 

Jessica Jones (2015-2019)

Jessica Jones
Foto: Netflix.

En Marvel-serie om superhjälten Jessica som tagit avstånd från allt som har med sina krafter att göra, förutom när hennes jobb som privatdetektiv kräver lite extra arbete. Efter att hon förälskar sig i Luke dras hon återigen in i superhjälte-världen när hennes fiende Kilgrave kommer tillbaka. 

The Last Kingdom (2015- )

The Last Kingdom, en av alla äventyrsserier på Netflix.
Foto: Netflix.

The Last Kingdom utspelar sig under 860-talet där vi får följa karaktären Uhtred som föds inom Saxon-familjen men är uppvuxen bland vikingar. Nu måste han ge sig ut för att hitta sig själv och bestämma sig för vilken familj hans lojalitet tillhör. En bra äventyrsserie för dig som gillar action

Timeless (2016-2018)

Timeless
Foto: Netflix.

En professor, en soldat och en ingenjör bestämmer sig för att återvända i tiden för att ändra historiska händelser med hjälp av en tidsmaskin som är spårlöst försvunnen. En riktigt bra äventyrsserie som tar dig på en resa genom tid och rum. 

Ett nytt äventyr väntar med någon av dessa serier som innehåller just det. Vilken kommer du se först?

VIDARE LÄSNING: Bästa serierna på Netflix 2021

NÄSTA ARTIKEL