Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Blade

KLART: Då släpps nya Blade-filmen

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 juli 2022

Disney tar sig an vampyrjägaren

Lagom till 25-årsjubileet återvänder Blade till biograferna, denna gången som en del av Disneys evigt expanderande MCU.

Häromdagen kunde vi rapportera att en ny Blade-film kommer att ingå i MCU Fas 5. Nyheten presenterades på San Diego Comic-Con av ingen mindre än vår tids Mr. Marvel – Kevin Feige.

Släpps 25 år efter första filmen

På listan över planerade premiärdatum ser vi att nya Blade förväntas att ha premiär den 3 november 2023, vilket är 25 år efter att Wesley Snipes först dök upp på bioduken som superhjälten 1998. Snipes spelade halvvampyren i tre filmer, varav den första har blivit något av en modern actionklassiker.

True Detective
Marshala Ali i "True Detective". Foto: HBO.

Han spelar huvudrollen

Vidare är det klart att filmen regisseras av BAFTA-vinnaren Bassam Tariq, som fick stor uppmärksamhet för sin debutspelfilm Mogul Mowgli med Riz Ahmed när den släpptes 2020. Innan dess har han främst gjort dokumentärer.

Skådespelaren som kommer att iklä sig Blades ikoniska skinnrock och solglasögon är ingen mindre än Mahershala Ali, som redan har belönats med två stycken Oscar (Green Book, Moonlight).

Filmens handling är i skrivande stund hemlig, men sett till att det är en reboot kan vi räkna med någon sorts ursprungshistoria.

Blade har premiär den 3 november 2023.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL