KLART: Då hålls Oscarsgalan 2023

KLART: Då hålls Oscarsgalan 2023

Filmtopp
15 maj 2022 kl. 16:05

Den 95 upplagan av den anrika galan

Nu har Oscarsakademin bestämt datum för den 95 Oscarsgalan. Datumet att skriva upp i kalendern är söndagen den 12 mars.

Nu har The Academy of Motion Picture Arts and Sciences tillsammans med ABC utannonserat när Oscarsgalan äger rum nästa år. I vanlig ordning blir det på en söndag, närmare bestämt den 12 mars.

Detta blir den andra året i rad som Oscarsgalan äger rum i mars istället för februari, som är mer sedvanligt. Galan kommer som vanligt att sändas av ABC i USA och i över 200 olika territorier världen över. Vilka som sänder galan på svensk mark är ännu inte bestämt.

Då stängs bidragsfönstret

Vidare rapporterar Variety att det är klart att den sista dagen att nominera sina bidrag är den 15 november. Preliminär omröstning påbörjas sedan den 12 december och sedan presenteras de olika kortlistorna nio dagar senare, den 21 december.

Den 24 januari släpps sedan den officiella och slutliga listan med vilka nominerade titlar och skådespelare som kommer att ställas emot varandra.

Hur skandalerna på årets Oscarsgala – där Will Smith först slog Chris Rock i ansiktet på grund av ett skämt riktat mot Smiths hustru Jada Pinkett Smith och sedan, cirka tio minuter senare, fick ta emot Oscarn för Bästa manliga huvudroll – kommer att påverka nästkommande gala återstår att se.

Här är samtliga nyckeldatum för Oscarsgalan 2023

15 november – Deadline för att anmäla filmer
12-15 december – Den första röstperioden äger rum
21 december – Kortlistorna presenteras
12-17 januari – En ny omröstning äger rum
24 januari – Samtliga officiella Oscarsnomineringar presenteras
2-7 mars – Sista omröstningen äger rum
12 mars – Den 95 Oscarsgalan hålls.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL