Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kjell Bergqvist om Tommy Körberg: "Grät hela jävla vägen hem"

Kjell Bergqvists starka ord om Tommy Körberg: "Grät hela jävla vägen hem"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juli 2023

Skådespelaren berättar om hemska perioden

Tommy Körberg har öppnat upp om sin akuta hjärtoperation, men redan i höstas fick vi känslosamma uttalanden om krisen när artisten hyllades i "Vilket liv!" på TV4. På plats fanns vännen Kjell Bergqvist, som öppnade upp sig om hur han kände när Körberg tvingades till akut hjärtoperation. Bergqvist säger att han "grät hela jävla vägen hem".

I 45 år har Tommy Körberg och Kjell Bergqvist varit vänner – och det märks. I höstas hyllades den folkkära sångfågeln Körberg av Vilket liv! på TV4. En av gästerna som dök upp då var, så klart, vår allas Kjelle.

Deras samtal leder både till skratt och allvar. Bergqvist delar med sig av minnet av hur han och Tommy satt på Victoria och rökte cigarr och skålade för Tommys hustru Anki när sonen Anton föddes – pappor fick ju inte vara med på BB på den tiden – och hur han sedan vaknade hemma i Tommys dubbelsäng av att skönsångaren slickade honom i nacken. "Anki, Anki, jag älskar dig!", imiterar Kjell Bergqvist Tommy skämtsamt.

Vilket liv - Tommy Körberg och Kjell Bergqvist
Kjell Bergqvist och Tommy Körberg i "Vilket liv!". Foto: TV4/Pernilla Thelaus.

Kjell Bergqvists starka ord om Tommy Körberg: "Grät hela jävla vägen hem"

Efter den skämtsamma anekdoten blir stämningen desto allvarligare när Tommy Körbergs allvarliga sjukdomsperiod kommer på tal. Körberg insjuknade nämligen efter sin medverkan i Så mycket bättre och tvingades till akut hjärtoperation.

– Men 45 år av vänskap består inte bara av roliga historier eller anekdoter eller garv. Vi har ju haft lite tuffa perioder, framförallt hade Tommy en hemsk period förra året och där kände ju jag hur mycket den här mannen betyder för mig, säger Kjelle med tårarna i halsen.

Han fortsätter:

– När Tommy låg på sjukhus i två och en halv månad så ringde jag Anne-Charlotte varannan dag, jag lovade att inte ringa varje dag. Men vid två tillfällen fick jag komma in och sitta med Tommy i sjukrummet. När jag åkte därifrån så grät jag hela jävla vägen hem, för jag kände att det här kommer gå åt helvete för Tommy, så kände jag, det va så jävla mycket ärr och slangar. Jag var verkligen trasig, jag mådde pissdåligt. Efter så många år så upptäcker man hur mycket man betyder för varan, säger Kjell Bergqvist och pussar sin vän på kinden.

I dagarna har Körberg själv uttalat sig på nytt om hälsokrisen. Till Nöjeslivet har han bland annat sagt att "man blir varse om att livet är skört".

Tommy Körbergs avsnitt av "Vilket liv!" finns att streama på TV4 Play.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL