Tommy Körberg: ”Det är jag alldeles för gammal för”

Tommy Körberg: ”Det är jag alldeles för gammal för”

Filmtopp
Uppdaterad 06 september 2022 kl. 15:09 | Publicerad 26 augusti 2022 kl. 16:08
ANNONS
ANNONS

Berättar om den största överraskningen

Folkkäre Tommy Körberg behöver knappast någon närmare presentation. Nu är han aktuell med Renée Nybergs nya TV-program ”Vilket Liv!” på TV4.

I Renée Nybergs nya underhållningsprogram Vilket liv! hyllas några av landets mest folkkära stjärnor. Under fem helkvällar från Oscarsteatern i Stockholm lyfts Suzanne Reuter, Björn Skifs, Lena Philipsson, Robert Gustafsson och Tommy Körberg fram.

Filmtopp har pratat med Körberg, som kommer att synas i programmet den 2 oktober.

– Jag är väldigt kluven inför det här med överraskningar, men det här var angenämt eftersom jag visste att något skulle hända på Oscarsteatern men jag visste inte vad. Sedan kom den ena efter den andra in och gjorde en massa saker, säger han till Filmtopp.

En av de stora överraskningarna för Körberg var att sonen, Anton, medverkade i inslaget:

– Den största överraskningen var när familjen kom in och började sjunga en låt som jag definitivt aldrig hade räknat med att de skulle ta upp. Min son Anton var på Kanarieöarna och ringde mig dagen innan och sade ”jag kan inte vara med på den där hyllningen till dig”. Sedan flög han hem och stod på scenen i alla fall och sen flög tillbaka, berättar Körberg.

Sjöng Ave Maria i norsk film noir

Under sin karriär har Tommy Körberg gjort ett och annat nedslag i film- och TV-världen. Många minns honom säkerligen som Lill-Klippen i Tage Danielssons ”Ronja Rövardotter”

– Det började faktiskt med att jag gjorde en norsk film noir där jag stod och sjöng Ave Maria, det var någon gång på 80-talet, länge sedan som fan. Jag har gjort småroller hit och dit.

Vad säger du om nya Ronja Rövardotter, kommer du att vara med i den?

– Jag har ingen aning om vad de håller på med. Och nej, för helvete, det är jag alldeles för gammal för, säger Tommy och skrattar.

Tommy Körberg
Tommy Körberg. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Funderar på att släppa nytt album

Nu var det några år sedan Tommy Körberg släppte ny musik. Till Filmtopp berättar han att han att han funderar på att släppa några nya Jacques Brel-tolkningar:

– 2017 gjorde några inspelningar med Sveriges Radios Symfoniorkester, som jag lyssnade på häromdagen. Hade inte hört dem innan. De var jävligt bra så jag funderar på om jag skulle kunna rensa bland dem där och försöka släppa dem. För de är så pass bra, tycker jag själv.

Tommy Körberg har tidigare släpps skivor med Jacques Brel-tolkningar, han berättar om ett möte med den franske artistens dotter:

– Hon såg vår föreställning och sade ”Tommy, excuse me for asking but do you have a drinking problem in this country?”. Jag svarade ”I could say so, yes”, säger Tommy och skrattar.

Sist men inte minst delar Tommy Körberg med sig av ett serietips och ett filmtips.

– Jag håller på att se den spanska serien Casa de Papel. Jag brukar tycka att de håller på med så jäkla mycket överspel men den fyra avsnitt in så håller en bra nivå än så länge. Sedan skulle jag tipsa om Belfast av Kenneth Branagh.

Med det tackar Filmtopp Tommy Körberg för pratstunden. "Vilket Liv!" har premiär den 2 oktober på TV4.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL