Kate Winslet om Jacks död i Titanic: "Hade fått plats på brädan"

Kate Winslet om Jacks död i Titanic: "Hade fått plats på brädan"

Filmtopp
17 november 2022 kl. 21:11

Stjärnan medger att kärlekssagan hade kunnat sluta lyckligt

Frågan om Jack dör i onödan i "Titanic" har länge plågat människan. Visste du att Kate Winslet sagt sitt om saken? Han hade fått plats på brädan, menar hon.

Med makalösa elva Oscarsvinster och med intäkter på över två miljarder dollar anses Titanic (1997) vara en av tidernas främsta filmer. Men trots den breda kärleken för filmen finns det en sten i skon bland fansen. Hade Jack kunnat räddas på slutet om han bara fått plats bredvid Rose på brädan i havet? Enligt Kate Winslet dog han i onödan.

Kate Winslet om Jacks död i Titanic: "Hade fått plats på brädan"
Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i "Titanic". Foto: 20th Century Fox.

Kate Winslet menar att Jack hade fått plats på brädan

Det har kommit till vår kännedom att Kate Winslet i ett avsnitt av Jimmy Kimmel Live 2016 besvarade frågan om hon tycker att Jacks död var i onödan eller inte. Hon svarade då följande: 

– Ja, han hade kunnat få plats. 

Många tycker att hela situationen är komisk, i den grad att det gjorts otaliga memes på scenen med plankan som onekligen ser ut att ha plats för två personer. 

– Det har gått tjugo år sedan filmen släpptes och folk kan fortfarande inte släppa den grejen. Jag och Leonardo brukar skratta åt det. Vi gjorde det senast i går kväll, säger Kate Winslet i programmet. 

Ja, visst är tanken på att Jack och Rose hade kunnat leva ett lyckligt liv tillsammans lika skrattretande som den är hjärtkrossande. I dag har det gått hela tjugofem år sedan denna odödliga klassiker kom ut, och lika lång tid har det gått sedan Winslet och regissören James Cameron var aktuella med en film tillsammans. Men senare i år ser vi henne i hans efterlängtade uppföljare Avatar: The Way of Water. Där spelar hon en karaktär vid namn Ronal, som vi kommer att få veta mer om när filmen går upp på biografer den 16 december.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL