Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
James Cameron försvarar speltiden i Avatar 2: "sluta gnäll"

James Cameron försvarar speltiden i Avatar 2: "sluta gnäll"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 juli 2022

Filmskaparen ser redan kritikstormen framför sig

Vi närmar oss premiären för "Avatar 2" och enligt uppgifter blir den hela tre timmar lång. Nu försvarar James Cameron filmens speltid.

Framåt slutet på året är det äntligen premiär för den efterlängtade uppföljaren till Avatar från 2009. Filmen som släpps då förväntas inte bara bli en höjning vad gäller den visuella kvaliteten, utan också gällande speltiden. Men en längre film är ingenting som oroar James Cameron, inte i det bingevänliga klimat vi lever i idag.

James Cameron försvarar speltiden i Avatar 2

James Cameron försvarar speltiden i Avatar 2: "sluta gnäll"
Foto: 20th Century Studios.

Kommande Avatar: The Way of Water uppges bli hela tre timmar lång, vilket vore tjugo minuter längre än originalet som klockade in på 160 minuter. I en intervju med Empire Online gör Cameron det dock tydligt att han inte veta av tjafs från folk som tycker att filmen är för lång:

– Jag vill inte att någon ska gnälla över längden när de sitter och tittar på TV i åtta timmar.

Han fortsätter med att han redan nu ser den delen av recensionerna framför sig:

– "Den plågsamma tretimmarsfilmen...", bara låt mig vara. Jag har sett mina barn sitta och kolla fem entimmesavsnitt i rad.

Det här är är inte första gången som Cameron haft taggarna utåt runt sin Avantar-franchise. Han har nyligen sagt att han inte vet om han vill göra Avatar 4 och 5. Istället kan han komma att ge tyglarna till någon annan.

Avatar 2 utspelar sig tolv år efter händelserna i Avatar och följer återigen Jake Sully som nu skaffat familj med Neytiri och etablerat sig inom den nya världens klaner. Men fred kan bara vara så länge. Speciellt när den militära organisationen som tidigare hotat dem återvänder för att avsluta det de påbörjade.

I uppföljaren återser vi huvudrollsinnehavarna Sam Worthington och Zoe Saldana. Vi får även se Sigourney Weaver återvända, och Kate Winslet presentera sig i  universumet.

"Avatar: The Way of Water" har biopremiär den 16 december 2022. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL