Farmen 2023 avsnitt 11

Julia Joelsson Boänges kollaps i Farmen – detta hände

Moa  Andersson
Uppdaterad 23 januari 2023 kl. 13:01 | Publicerad 22 januari 2023 kl. 08:01

“Det kändes ingenting hos mig”

Pakter, drama och tävling – det sammanfattar det elfte avsnittet av "Farmen" 2023 när det avgörs vem som blir andrekämpe tillsammans med förstakämpe Tova Andersson. För Julia Joelsson Boänges del blir hennes sista dag inte som hon tänkt sig.

Streamtopp

Gemenskapen på Farmen kan nog känns härlig och välkomnande för deltagarna som inte ingår i någon pakt. Det alla på gården inte vet är att det omges av hemligheter bakom kulisserna. När gänget samlas med programledaren Anna Brolin för att välja andrekämpe finns det spridda skurar bland deltagarna. 

– Det som är så fint med det här gänget är att det inte finns några hemligheter, vad jag vet. Det är rakryggat folk här, säger farmaren Andreas Gauffin.

Farmarna Tova Andersson, Eddie Gecer och Viktor Bergström är tvungna att hålla sig för skratt när Andreas ger sin fina respons på hur gruppdynamiken ser ut. De har tillsammans med Sebastian Västerlund nämligen en pakt om att få ut Julia Joelsson Boänges för att få en lättare tid på gården. Åker Julia ut kommer Viktor kunna bli storbonde, vilket kommer att leda till att pakten kommer att sitta säkra ännu en vecka. Genom att Tova väljer Julia till andrekämpe så blir det en hembiljett för henne om Tova vinner i kampen om att få stanna kvar. 

– Dagens andrekämpeval gick helt enligt plan som var att Tova skulle välja Julia. Det var något som Eddie, Viktor och jag hade kommit fram till tillsammans med Tova, säger Sebastian. 

Julia Joelsson Boänges kollaps i Farmen – detta hände
Viktor Bergström och Tova Andersson. Foto: TV4 och C More.

“Kan jag ta mig långt en vecka snabbare på att vara lite småful, då är jag gärna det”

Viktor försöker i avsnittet övertala Julia att välja styrka i utslagstävlingen och trycker på att Tova tidigare sagt att hon har hemlängtan till sin dotter. Av denna anledning har Julia stora förutsättningar för att få stanna kvar, enligt Viktor. Han berättar att han aldrig har haft en "särskilt lång relation med Tova" på gården och när hon kom in märkte han "snabbt" att hon var "lättmanipulerad". Det slutade med att hon blev "väldigt betuttad i honom", förklarar han. Han säger även att han vet att Julia kommer välja styrka i tävlingen eftersom det “har han trollat in i hennes huvud”. 

– Kan jag ta mig långt en vecka snabbare på att vara lite småful, då är jag gärna det, säger Viktor. 

Eddie drar i trådarna fram och tillbaka på gården för att få stanna kvar ytterligare en vecka. Han förklarar att det känns som att han skrivit boken om Farmen i år.

– Jag har skrivit regi och manus, jag har allt i huvudet, säger han. 

Julia Joelsson Boänges kollaps i Farmen – detta hände
Julia Joelsson Boänges och Tova Andersson. Foto: TV4 och C More.

Julia Joelsson Boänges kollaps i Farmen efter uttåget

Tävlingen går däremot inte precis som pakten har tänkt. Tova vinner utslagstävlingen som planerat och Julia kommer tvingas åka hem, men när tävlingen avslutas händer det något med Julia. Hon faller ner platt på marken och vi ser sjukvårdsteamet komma in i bild. Julias läppar är blå och berättar senare att hon inte minns någonting från händelsen.

Sveket efter kollapsen

Det är ingen överdrift att säga att besvikelsen sköljde över Julia när Viktor inte kom ner och frågade hur hon mådde efter kollapsen. Hon trodde att deras relation var mer genuin än vad den i verkligheten faktiskt var. 

– Hade det varit han, eller om man tycker om en person så frågar man hur den mår. Hans reaktion visar att vi har stått olika i vad vi känner och tycker om varandra, berättar Julia. 

Viktor säger i synk att det var en obehaglig situation, men att det inte kändes något hos honom när det var Julia som låg där. Han förklarar att hade det varit någon han hade varit kär i eller verkligen bytt sig om hade han till och med kunnat gå ner, men att det är klart att det var läskigt att se.

– Jag blir mest förbannad när jag tänker på det och börjat inse och fått perspektiv på det. Jag har varit en bricka i framförallt Eddie och Viktors spel och detta var väl ett sätt för min kropp att säga ifrån, men även mitt psyke. Det var många olika känslor i kroppen, säger Julia. 

Viktor avslutar den händelserika dagen i Farmen med några väl valda ord:

– Jag tror att Julia mår dåligt. Hon ligger väl och tänker på mig och saknar mig en del, så det är nog inte så bra. Men jag tror det kommer bli bättre med tiden. Sedan får folk tänka och tycka vad de vill, vi är ju här för att spela ett spel, säger Viktor. 

"Farmen" 2023 sänds söndagar-torsdagar på TV4 och C More.

Mer läsning:

Streamtopp

NÄSTA ARTIKEL