Premiär för Good Luck Guys – så var första avsnittet

Premiär för Good Luck Guys – så var första avsnittet

  • Amazon Prime
Sofie Landgren
Uppdaterad 20 januari 2023 kl. 10:01 | Publicerad 19 januari 2023 kl. 20:01

Programmet där Sveriges största influencers tävlar om att överleva i det vilda

Influencersarnas bekvämligheter från hemmaplan byts ut mot ett liv bestående av matbrist och mobilförbud. I nya realityserien "Good Luck Guys" på Prime Video sätts deras tävlingsnerver och överlevnadsinstinkter på prov.

Den 20 januari är det premiär för Amazon Prime Videos nya svenska realitysatsning Good Luck Guys. Programmet leds av Kodjo Akolor och låter oss följa sex kända duos som kastas in i ett verklighetens överlevnadsdrama på en öde strand i Thailand. Bekvämligheterna från hemmaplan byts ut mot ett liv bestående av matbrist och mobilförbud – här sätts deras tävlingsnerver och överlevnadsinstinkterna på prov på allvar.

Kodjo Akolor programledare Prime Video
Kodjo Akolor. Foto: Prime Video.

Kodjo Akolor – programledare 

Kodjo Akolor, 41, har efter 13 år i radiobåset lagt micken på hyllan för att återigen axla rollen som programledare. Först ut får vi alltså följa honom i Prime Videos nya realityserie Good Luck Guys, där han utsätter 12 svenska influencers för hårda utmaningar och tävlingar på en öde strand i Thailand.

I det allra första avsnittet får vi bekanta oss med deltagarna som har bytt bort sina vanor av lyx och bekvämligheter för att motbevisa sina fans och kritiker att de är kapabla till så mycket mer än vad deras sociala medier avspeglar.

Nu ska deltagarna, som består av Lisa Borg f.d. Anckarman och Henrik Elvejord Borg, Nardos Alberto och Robin Andersson, Ellen Bergström och Niclas Lij, Antonia "Anty" Johnson och Jasmine “Jasse” Gustafsson, Caroline Johansson och Ben Mitkus samt Adam Åstrand och Anton Lundell, vara strandsatta "in the middle of nowhere".

Adam och Anton matkoma Good Luck Guys
Lag lila: Adam & Anton. Foto: Prime Video.

Säsongens vassaste spelare – Matkoma

Att byta ut vardagens bekvämligheter mot sin nya tillvaro på den öde stranden absolut ingen lätt utmaning och redan fem minuter in i programmet utsätts deltagarna för sin första tävling, som i det här fallet kräver snabbhet, styrka och precision. Vinnarna blir inga mindre än killarna i Matkoma: Adam och Anton.

När man vinner en tävling, vinner man också pärlor som kan bytas ut till bekvämligheter man är van vid hemma. Men, det gäller att vara strategisk i valet av hur man skall spendera sina pärlor för de kan också vara till en stor fördel om man tar sig till final.

Ytterligare en del av vinsterna består av ris som är deltagarnas enda basföda. Matkoma-duon lyckas även glänsa i tävling två, redan samma dag, där det gäller att göra upp en eld på kortast tid, vilket retar gallfeber på de andra deltagarna.

tävling Good Luck Guys Prime Video
Alla deltagare. Foto: Prime Video.

Till en början är alla deltagare kaxiga och spår sig själva som vinnare av programmet nästan direkt, men det tar inte lång tid innan polletten ramlar ner för deltagarna och de inser vilken tuff utmaning de faktiskt gett sig in på. Hårda tävlingar, värme, enkla boningar och brist på mat är bara några få saker som gör att deltagarna snabbt kommer att tappa humöret.

Är det verkligen värt att utsätta sig för det här bara för att försöka få tittarna att ändra uppfattning om dig? Det återstår att se.

Good Luck Guys med Kodjo Akolor – snart på Prime Video
Alla deltagare. Foto: Prime Video.

I det här programmet handlar det om att vara strategisk och spela sina kort rätt. Det ska ges en stor eloge till alla deltagarna som faktiskt valt att utsätta sig för den här prövningen; jag tror inte att många hade orkat göra det.

Det här är ett program väl värt att följa om du gillar reality. Det är en perfekt blandning av tävlingar, misär, och att man faktiskt får lära känna deltagarna på djupet, och på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid via deras sociala medier.

Missa inte att se våra svenska influencers slita för sina liv i Prime Videos "Good Luck Guys" från och med den 20 januari. Vi får följa deltagarna i 8 avsnitt och på premiärdagen släpps hela 3 avsnitt. Resterande avsnitt portioneras ut med ett avsnitt i veckan.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL