Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Se klipp ur Länge leve Bonusfamiljen

Julfilmerna Jerka och Moa Herngren alltid ser om: "låter barnsligt"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 december 2022

Aktuella med Länge leve Bonusfamiljen

Bioaktuella "Länge leve Bonusfamiljen" är en av årets stora julfilmer, men vilka julfilmer ser egentligen Jerka Johansson och Moa Hergren helst om de får välja?

Efter fyra framgångsrika säsonger rullar Bonusfamiljen som spelfilm på landet biografer. Om Länge leve Bonusfamiljen bör ses som ett avslut eller en nystart kan vi än så länge bara spekulera i, men här kan du läsa vad Jerka Johansson och manusförfattaren Moa Herngren säger till Filmtopp om saken.

Ensam hemma
Klassikern "Ensam hemma" är obligatorisk tittning i många hem, så även Jerka Johanssons. Foto: 20th Century Fox.

I samma intervju passade vi på att fråga dem om deras egna julfilmsvanor, och precis som det ska vara, har de båda varsin julfilm de gärna återbesöker när juletider närmar sig.

– Ja, alltså, min favoritjulfilm är nog, alltså det låter ju barnsligt, men det är Ensam hemma. Men det är ju kanske för att jag alltid ser den med mina barn varje jul. Men annars gillar jag Ogifta par väldigt mycket. Jag vet inte om det räknas som en julfilm, säger Jerka Johansson.

Ogifta par
Ur klassikern "Ogifta par - en film som skiljer sig". Foto: Svensk Filmindustri

Jerka delar med sig av julens stora ordspråk

Vad som kan vara kul att veta är att Johan Ulveson, som spelar Jan i Bonusfamijen, har en av huvudrollerna i Ogifta par. Med andra ord är nu Jerka med i en julfilm tillsammans med en av huvudrollerna i sin favoritjulfilm.

– Jag vet inte heller om det räknas som julfilm men Die Hard, i tornet där. Det finns julkänsla över den ändå, säger Moa Herngren.

Jerka verkar däremot inte lika osäker:

– Ja, men det finns nåt sånt här ordspråk eller såhär: “Det är inte jul förrän Hans Gruber ramlar från skyskrapan.” Då vet man att det är jul liksom. Man ska se den dagen innan julafton.

– Ja, just det, då är det fan jul, säger Moa.

Die Hard
Bruce Willis i "Die Hard". Foto: 20th Century Fox.

Men det är inte syskonen Hergren som sluter upp för att se Bruce WIllis krypa runt i ventilationssystem.

– Nej, det är faktiskt min egen bonusfamilj som brukar kolla på den. Min man och mina bonusbarn. Jag vet inte, jag kan tänka mig att Felix gillar den också. Kanske ska ta upp det på nästa julafton – rulla den istället för Kalle Anka, skrattar Moa.

"Länge leve Bonusfamiljen" finns nu att se på landets biografer.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL