Se klipp ur Länge leve Bonusfamiljen

Stor osäkerhet kring Bonusfamiljens framtid

Emil Oscar Rasmussen
29 november 2022 kl. 18:11

Hur ser framtiden ut för Bonusfamiljen?

"Bonusfamiljen" har rullat i fyra framgångsrika säsonger och följts upp med långfilmen "Länge leve Bonusfamiljen", men framtiden för den älskade serien ser nu ut att hänga i luften – "Bonusfamiljen" säsong 5 ser ut att vara allt annat än en självklarhet.

Långfilmen "Länge leve Bonusfamiljen" har biopremiär den 2 december och blir kronan på verket som kröner en redan fyra säsonger lång framgångssaga. Serien, med Vera Vitali och Erik "Jerka" Johansson i huvudrollerna hade premiär 2017 och många har nog hoppats på att Bonusfamiljen säsong 5 ska bli av efter att långfilmen har hunnit landa.

Att så blir fallet ser dock allt annat än givet ut. I samband med att Filmtopp fick möjligheten att intervjua Moa Herngren, manusförfattaren till filmen och skapare av serien (tillsammans med Clara Herngren och Felix Herngren), och Erik "Jerka" Johansson lät det som om framgångssagan mycket väl kan vara på väg att ta slut.

Duon lämnade inget konkret svar på om filmen kommer att stå som själva finalen för Bonusfamiljen, men det lät inte som om en ny säsong väntar precis runt hörnet – tvärtom.

– Ja, det är en slags final, på ett sätt är det ju det, svarade Moa Herngren på frågan.

Även om Moa öppnade dörren till en Bonusfamiljen säsong 5 aningen på glänt med sitt "på ett sätt", låter det knappast som om en fortsättning på berättelsen håller på att kokas ihop i detta nu.

Erik var mer svävande i sitt svar:

– Det kan verkligen vara ett avslut på så sätt att man [tänker att] nu lämnar vi den här familjen, men man kan också se det som en öppning. Familjelivet följer ju alla genom hela livet, så det finns mer att berätta. Men det kan absolut fungera som en final.

Att "Bonusfamiljen" skulle tacka för sig helt och hållet med Länge leve Bonusfamiljen är alltså inte en självklarhet, men baserat på svaren ser en fortsättning ut att vara allt annat än huggen i sten.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL