Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Jonah Hill spelar bad boy-golfaren John Daly i ny film

Jonah Hill spelar bad boy-golfaren John Daly i ny film

Kristian Andersson | Nyhet
16 oktober 2022
Kristian Andersson | Nyhet
16 oktober 2022

Kommer även att ratta projektet som producent

Oscarsnominerade Jonah Hill är klar för att spela det ökända golfproffset John Daly i en ny sportbiofrafi.

John Daly benämns ofta som golfens "bad boy". Nu ska golfproffsets liv och karriär bli film, med Moneyball-och The Wolf of Wall Street-stjärnan Jonah Hill i huvudrollen. Projektet finansieras av Hideout Pictures och Hills egna produktionsbolag Strong Baby Productions, berättar Above the Line.

Den kommande filmen, som ännu inte fått en titel, kommer främst att kretsa kring John Dalys prestationer men också alla skandalerna han stått för, som flera av dem var relaterade till svåra alkoholproblem. Daly har också ägnat sig åt flera olika affärsprojekt utanför planen, välgörenhet och till och med musik. 

Hotel Mumbai-regissören bakom kameran på filmen om John Daly

Jonah Hill har tidigare medverkat i sportfilm, inte minst Moneyball för vilken han nominerades till en Oscar. Den här gången får vi dock inte att spela någon som rattar spakarna i kontrollrummet, utan den som är ute på fältet. Den australienske filmskaparen Anthony Maras som 2018 gjorde actiondramat Hotel Mumbai med Dev Patel ska regissera, och Shannon Houchins och Potsy Ponciroli (Old Henry) producera tillsammans med Hill själv. Att Hill vill ha stort kreativt inflytande är en indikation på att han kommer ge allt för rollen. 

Än så länge har den kommande filmen inget känt premiärdatum.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL