Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hur Seth Rogen bemästrade pandemin

Sony vinner rättigheter – gör film om Gamestop-skandalen

Kristian Andersson | Nyhet
14 oktober 2022
Kristian Andersson | Nyhet
14 oktober 2022

Projektet nu i rörelse

Vi har länge känt till att GameStop skandalen skulle bli film. Nu har bolaget Sony köpt upp rättigheterna för att göra "Dumb Mnney" som ska släppas på bio.

Efter årsskiftet 2021 bestämde sig en stor grupp amatörhandlare och internettroll via forumstrådar på Reddit för att skaka om aktiemarknaden. Nu rapporterar Deadline att Sony gör biofilm om den kontroversiella rörelsen som bygger på boken The Antisocial Network, skriven av Ben Mezrich

Ja, Sony vann budgivningen om rättigheterna att få göra film på den så kallade Gamestop-skandalen, en affär som ska ha dem kostat omkring tjugo miljoner dollar. Filmen bär titeln Dumb Money, och regisseras av Craig Gillespie. Han har tidigare producerat I Tonya men även också stått bakom kameran på Disneyfilmen Cruella.

Dumb Money berättar om den moderna historien där många amatör-investerare blev snuskigt rika på att tillsammans pressa upp värdet på spelbutiken Gamestops aktie. Det blev även en historia där stora investeringsbolag förlorade miljarder. 

Sony vinner rättigheter – gör film om Gamestop-skandalen
Seth Rogen i "An American Pickle". Foto: HBO Max.

Stjärnspäckad cast

Sony håller inte tillbaka i sin satsning på filmen. I kommande Dumb Money får vi nämligen se flera stora namn. Bland dem hittar vi Seth RogenPaul Dano, Sebastian Stan och Pete Davidson. Projektet påminner förstås om stjärnspäckade The Big Short som berättar historien om den stora börskraschen 2008.

Premiärdatumet för "Dumb Money" är inte satt.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL