Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jon Favreau gör Star Wars serie

Jon Favreau gör Star Wars serie

Kristian Andersson | Nyhet
09 mars 2018
Kristian Andersson | Nyhet
09 mars 2018

Jon Favreau kommer att regissera en Star Wars serie, ett val Lucasfilms-producenten och veteranen Kathleen Kennedy är nöjd med.

Favreau har gjort en hel del jobb åt Disney på sistone. Han har regisserat filmer som Djungelboken och Iron Man. Favreau är just nu ganska upptagen då han även ska göra en live action film av Lejonkungen, som kommer att ha premiär 17 juli 2019. Beyonce ska ha en huvudroll i filmen, som Nala.

Nu kommer regissören att gräva djupare i Disneys Star Wars-värld. Han kommer inte bara att regissera (åtminstone delar av serien), han ska även vara ansvarig för manuset till Disneys kommande Star Wars-serie. Det har dock inte släppts mycket mer information om vad som kan bli den största tv-serien någonsin. Är du intresserad av vad Disney kommer släppa för filmen detta året kan du läsa om det här.

Serien är planerad att ha sin premiär på Disneys egna streamingtjänst, som gör premiär nästa år.

I ett uttalande berättar Jon Favreau följande:

Hade du sagt till mig när jag var elva år gammal att jag skulle berättar historier i Star Wars-universumet hade jag inte trott dig. Jag kan inte vänta på att få ta mig an detta spännande äventyr.

Producenten bakom de tre senaste Star Wars filmerna Kathleen Kennedy berättar följande:

Jon ger oss den perfekta mixen av produktion och skrivarförmåga... Den här serien ger Jon möjligheten att arbeta med en mångfacetterad författargrupp och regissörer och ge Lucasfilm chansen att bygga en grund med massvis av talanger.

Vi bör kanske också känna till att detta inte är Favreaus första kontakt med Star Wars universumet då han lånade ut sin röst till Star Wars: The Clone Wars.

Är du intresserad av denna nya Stat Wars serie?

NÄSTA ARTIKEL