Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Kommande Disneyfilmer 2018 – Dessa kan du se i år

Kommande Disneyfilmer 2018 – Dessa kan du se i år

Daniel Turfors | Nyhet
19 januari 2018
Daniel Turfors | Nyhet
19 januari 2018

Filmtopp listar årets kommande Disneyfilmer.

Disneys logotyp

Disney. Alla känner till deras filmer. Alla älskar dem. Som glass, varma täcken eller hundvalpar. Ibland behöver man dem bara. Dessa nio filmer levererar Disney i år.

Tyckte du att Disneyåret 2017 var grymt, med filmer som Skönheten och Odjuret, Coco och Star Wars: Episod VIII, kan du skatta dig lycklig. Det ser nämligen ut som att ännu fler filmer släpps 2018. Kvantitet är såklart inte kvalitet, men det finns en hel del grejer här som verkar lovande.

Frida har sammanställt listan. Året kickas igång med...

Black Panther – biopremiär 14 februari

Black Panther står på en klippa - bästa filmtipsen 2018

Genre: Action, Äventyr

Handling: Efter att hans far dött, återvänder Black Panther till sin högteknologiska hemby i Afrika för att ta den rättmätiga platsen som kung.

Vad vi tror om filmen: Black Panther har likt Wonder Woman en annorlunda handling i superhjältegenren. Att premissen känns fräsch är alltid ett gott tecken. Dessutom ska det bli intressant att på riktigt få stifta bekantskap med karaktären Black Panther. Actionsekvenserna lär vara många och långa, att döma av trailern är de spektakulära.

För dem som törstar efter mer Marvel-äventyr har mer att se fram emot, nämligen...

Avengers: Infinity Wars – biopremiär 4 maj

kommande disneyfilmer 2018

Genre: Sci-fi, Äventyr, Action

Handling: Avengers har ett nytt farligt och avgörande uppdrag att ta sig an, ifall mänskligheten ska överleva.

Vad vi tror om filmen: Ja, det har varit tröttsamt ett tag med Avengers-karaktärerna och dessa strider som ändå aldrig inbringar någon större förändring. Men Infinity War verkar bjuda på mer blodigt allvar, och med rätt ilska i sig kan Avengers bli kanon. Den kanske inte blir en av de bästa filmerna 2018, men åtminstone en av de bästa i sin genre. Så bered dig för intergalaktiskt krig, hulkar och hunkar.

Som Filmtopp tidigare har skrivit om har vi också en Han Solo-spinoff att vänta.

Solo: A Star Wars Story – biopremiär 25 maj

kommande disneyfilmer 2018

Genre: Action, äventyr, fantasy

Handling: Under ett äventyr i en mörk kriminell värld, träffar Han Solo sin blivande andrapilot Chewbacca och drabbar samman med Lando Calrissian.

Vad vi tror om filmen: Det är svårt att veta vad vi ska tro, men arbetsprocessen har drabbats av regibyte och uppskjutna inspelningsdagar. Vi har inte heller sett varken konceptbilder eller trailer ännu, men Disney har stor respekt för Star Wars och vill inte göra fansen besvikna. Solo: A Star Wars Story kommer att bli bättre än The Last Jedi – som inte funkade alls.

Vi har också en Captain Marvel-release i början av juli, Inhumans som är något slags X-men-hopkok i slutet av året, en live action-remake av Mulan och en Mary Poppins-film runt jul.

Vilka av dessa Disneyfilmer ser du mest fram emot?