Johnny Depp regisserar ny film – första på 25 år

Johnny Depp regisserar ny film – första på 25 år

Uppdaterad kl. 11:08 | Publicerad 16 augusti 2022 kl. 10:08

Amedeo Modiglianis liv blir film

Under karriären har Johnny Depp skådespelat i över etthundra olika produktioner. Nu är det dags för honom att regissera sin blott andra film.

Tidningen The Hollywood Reporter ger oss nyheten om att Johnny Depp ska regissera en ny långfilm, den första på 25 år. Hans senaste var The Brave från 1997 som han regisserade, skrev manuset till och hade en huvudroll i tillsammans med Marlon Brando. Depps nya film Modigliani bygger på en pjäs av Dennis McIntyre som Jen och Mary Komolowski skriver om till manus. 

Vi vet inte allt för många detaljer kring Depps kommande projekt, men gällande storyn kommer filmen att handla om en hårt kämpande konstnär i Paris 1916 som försöker ta sig in i konstnärsvärlden efter att ha studerat vid konstakademin i Venedig och Florens.

– Berättelsen om Mr. Modiglianis liv är en som jag är otroligt hedrad, och verkligen ödmjuk, över att få föra fram till skärmen. Han hade ett liv med stora svårigheter, men till slut triumf. En universellt mänsklig berättelse som alla tittare kan identifiera sig med, säger Johnny Depp i ett uttalande.

Johnny Depp regisserar ny film – första på 25 år
Johnny Depp med ex-frun Amber Heard. Foto: discovery+.

Inte minst kan Depp själv relatera till filmens tematik då han nyligen vann den slitsamma rättegången mot ex-frun Amber Heard, vilket ser ut att vända på hans karriär som i samband med hennes anklagelser mot honom fick sig en rejäl törn.

Depp är även ombord på Modigliani som producent, en roll han gör tillsammans med ingen mindre än Al Pacino.

The Hollywood Reporter uppger att inspelningen av filmen kommer dra igång till hösten 2023. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL