Ny bild på Johnny Depp som Kung Ludvig XV

Johnny Depp i tårar efter stående ovationer – hyllad och kritiserad i Cannes

Emil Oscar Rasmussen
17 maj 2023 kl. 19:05

Johnny Depp omfamnas av Cannes filmfestival

Johnny Depp är på plats på Cannes Film Festival 2023 med sin comeback-film "Jeanne du Barry". Efter premiärvisningen fick filmen och Depp ta emot stående ovationer i flera minuter, vilket resulterade i att skådespelarens ögon tårades.

De senaste årens stora rubrikgenerator, Johnny Depp, har gjort sin comeback på vita duken. Hans första större film sedan tvisten med Amber Heard hade världspremiär på Cannes Film Festival under gårdagen. Maïwenns Jeanne du Barry, där Depp spelar rollen som Louis XV, hade valts ut som invigningsfilmen för Cannes filmfestival 2023, och såväl Depps som filmens mottagande ser ut att ha blivit precis vad han hade hoppats.

När Johnny Depp dök upp på röda mattan i Cannes under gårdagen möttes han av spridda applåder. Än större applåder skulle han få ta emot efter visningen av Jeanne du Barry, som bemöttes av flera minuters stående ovationer.

Cannes Film Festival 2023 – filmer och höjdpunkter

Johnny Depp i tårar efter stående ovationer – hyllad och kritiserad i Cannes
 Maïwenn och Johnny Depp i Jeanne du Barry. Foto: Le Pacte. 

Johnny Depp i tårar efter att nya filmen fått stående ovationer i sju minuter

Förra årets filmfestival i Cannes fick mångas hjärtan att smälta när Brendan Fraser fångades tårögd på bild efter att hans The Whale fått stående ovationer i flera minuter. I år är det istället Johnny Depps glansiga ögon som fastnat på bild.

I ett klipp publicerat på Twitter av Varietys Ramin Setoodeh kan vi se Depp ta emot publikens jubel med tårar i ögonen.

Enligt Setoodeh varade de stående ovationerna i sju minuter, något som upprepats av flera medier där efter. New York Times Kyle Buchanan har dock slagit tillbaka dessa uppgifter och påstår att ovationerna varade i tre minuter, som följdes upp av ett tal av regissören och huvudrollsinnehavaren Maïwenn.

Oavsett hur länge de stående ovationerna pågick, så har de utdragna hyllningarna blivit en allt vanligare trend på festivalen. Festivalpubliken i Cannes brukade vara känd för att vara extremt kräsen – många kultförklarade filmer har buats ut i Cannes – med några utvalda få titlar som då och då förärats med långa, stående ovationer.

Inte enbart ryggdunkar – även hårt kritiserad

Johnny Depps och Jeanne du Barrys medverkan som öppningsfilm på Cannes Film Festival 2023 har inte enbart varit en dans på rosor för storstjärnan. Filmens blotta medverkan har kritiserats. Dels för att Depp medverkar i filmen, men också för att Maïwenn själv skapat rejält med rubriker. Tidigare i år anklagade Mediapart-journalisten Edwy Plenel henne för att ha spottat honom i ansiktet. Filmens saudiarabiska finansiering är ytterligare en aspekt som fått många att lyfta på ögonbrynen.

Festivalen har dock tagit filmen i försvar och under dagen har Depp också fått chansen att försvara sig. Under en presskonferens har han bl.a. ifrågasatt vilka hans kritiker egentligen är, att det här skulle vara någon form av comeback och påstått att han inte har "något behov av Hollywood" längre.

Själva presskonferensen blev för Depps del även den en mindre kontrovers med tanke på att skådespelare rapporterats ha varit 42 minuter sen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL