Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Pirates of the Caribbean

Johnny Depp avslöjar – så mycket erbjöds han för Pirates 6

Aliah Liebst | Nyhet
05 maj 2022
Aliah Liebst | Nyhet
05 maj 2022

Skulle fått många miljoner dollar för filmen som uteblev

Under rättegången mot Amber Heard avslöjar Johnny Depp hur mycket han skulle ha fått för sin medverkan i Pirates of the Caribbean 6.

Johnny Depp har stämt exfrun Amber Heard för förtal och nu är rättegången i full gång. Sedan Heard indirekt anklagade Depp för misshandel i en artikel i The Washington Post har skådespelaren förlorat flera roller, däribland rollen som Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean-franchisen. 

Johnny Depp som Jack Sparrow
Johnny Depp som Jack Sparrow. Foto: Walt Disney Studios Home Entertainment

Depp skulle fått 22.5 miljoner dollar 

Depp stämmer exfrun Heard på 50 miljoner dollar och ett av argumenten för stämningen är att Depp förlorat enorma summor till följd av Heards anklagelser. I ett av Depps vittnesmål i rättegången avslöjar han att han skulle ha fått 22.5 miljoner dollar i lön för Pirates of the Caribbean 6. Det rapporterar Screenrant. Depps advokat estimerar att skådespelaren har förlorat ungefär 40 miljoner dollar totalt sedan Heard anklagade honom för misshandel. 

Depps 'Jack Sparrow' är franchisens ryggrad

Den första filmen i Pirates of the Caribbean-franchisen, The Curse of the black pearl, kom 2003. I och med filmens stora succé följdes den upp med fyra till filmer och filmserien blev med åren en av världen mest kända film-franchise. 

Depps rollkaraktär Jack Sparrow, den lustiga piraten, är i mångt och mycket franchisens stomme. Flera skådespelare har kommit och gått under åren, däribland Keira Knightley, Orlando Bloom och Penélope Cruz – men Depps medverkan i filmerna har varit konsekvent. Karaktären Jack Sparrow har blivit så framstående att en docka av honom har installerats i åkattraktionen på Disney Land, som hela filmserien bygger på. 

Mer läsning: 

NÄSTA ARTIKEL