Johnny Depp avslöjar 3 stjärnor som nästan fick Edward Scissorhands-rollen

Johnny Depp avslöjar 3 stjärnor som nästan fick Edward Scissorhands-rollen

Emil Oscar Rasmussen
11 juni 2024 kl. 08:45

Jackson, Hanks och Cruise tappade rollen till Depp

Titelkaraktären i Tim Burtons "Edward Scissorhands" (1990) är en av Johnny Depps mest ikoniska roller, men det var inte självklart att just han skulle få den. Enligt stjärnan själv var Tom Cruise, Tom Hanks och till och med Michael Jackson aktuella för huvudrollen.

Johnny Depp ser ut att ha släppts ut ur frysboxen. Förra veckan kunde vi rapportera att Pirates of the Caribbean-stjärnan kommer att spela rollen som Satan i Terry Gilliams kommande långfilm och snart är han också aktuell i en dokumentär om regissören Tim Burton.

Dokumentären som ännu inte har någon titel regisseras av Tara Wood, som tidigare gjort liknande produktioner om Richard Linklater och Quentin Tarantino. Johnny Depp rapporteras vara med i dokumentären för att prata om sina många samarbeten med Burton, och han kommer med några oväntade avslöjanden om Edward Scissorhands (1990).

Johnny Depp avslöjar 3 stjärnor som nästan fick Edward Scissorhands-rollen
Johnny Depp friserar isskulptur i "Edward Scissorhands" (1990). Foto: Fox Film.

Depp avslöjar: Tom Cruise, Tom Hanks och Michael Jackson kunde fått Edward Scissorhands

Det är People som har tagit del av material från dokumentären, där Johnny Depp pratar om sin relation till bland annat Edward Scissorhands. Huvudrollen i filmen är en av de som tydligast definierat Depps karriär och från första stunden han läste manuset förälskade han sig i karaktären.

– Texten var vacker. Karaktären var vacker. Det jag förmodar var emotionellt [lockande] för mig var att Edward var jag. Det var precis vad jag var menad att göra, säger Depp om manuset, enligt People.

Även om Depp förälskade sig i karaktären ögonblickligen ska han länge tvivlat på om han var av kalibern att faktiskt få rollen. Den känslan förstärktes ytterligare med tanke på vilka han konkurrerade med om att få spela Edward Scissorhands.

Depp menar att "alla i Hollywood" var efter rollen och nämner specifikt tre världsstjärnor i Tom Hanks, Tom Cruise och Michael Jackson. Av dessa ska det ha varit Cruise som i slutändan var den främste konkurrenten.

– [Tom Cruise] var inte långt ifrån att faktiskt spela Edward Scissorhands, avslöjar Johnny Depp.

Dokumentären om Tim Burton har inget spikat premiärdatum, men förväntas komma ut senare i år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL