Johanna Nordström sommarprat – vanligaste frågorna om älskade komikern

Johanna Nordström sommarprat – vanligaste frågorna om älskade komikern

Filmtopp
02 juli 2024 kl. 21:00

Allt du behöver veta om Johanna Nordström

I samband med att Johanna Nordström släpper sitt sommarprat passar Filmtopp på att svara på de vanligaste Google-frågorna om den älskade komikern.

Onsdagen den 3 juli är det äntligen dags för Johanna Nordström att släppa sitt efterlängtade sommarprat. I ett utlåtande i Sveriges Radio säger hon följande om känslorna inför sitt uppdrag:

– Jag ska prata till någon jag saknar och inte hört av mig till på länge, men som jag försökt att nå på olika, lite annorlunda, sätt.

Johanna Nordström ringer polisen
Pressbild från Johanna Nordstörms succéföreställning "Ring polisen".

En av Sveriges största komiker

Trots att hon bara är 28 år, har Johanna Nordström blivit något av en sensation på den svenska komedihimlen. Hon har tilldelats svenska humorpriset Årets kvinnliga komiker och hennes soloturné Ring polisen! sålde slut i hela landet. Tillsammans med parhästen Edvin Törnblom har hon en av Sveriges mest lyssnade poddar Ursäkta, som snittar på över 300 000 lyssnare per avsnitt. Och med Hampus Nessvold, ligger hon bakom komediserien Trevlig helg. Men det slutar inte där – Johanna Nordström har också medverkat i stora humorproduktioner som Bäst i test och Skitsamma, varit programledare för Melodifestivalen och varit jurymedlem i Talang.

Att Johanna Nordströms sommarprat är eftertraktat säger sig självt. Men vad vet vi egentligen om den älskade komikern? Filmtopp har grävt fram några av de vanligaste Googlefrågorna för att släta ut folkets frågetecken.

Vilken säsong var Johanna Nordström med i Bäst i test?

Långköraren Bäst i test har blivit ett av Sveriges mest älskade underhållningsprogram. Johanna Nordström var en del av panelen i säsong 5 tillsammans med Olof Wretling, Arantxa Alvarez och Morgan Alling och var sedan gäst i säsong 6.

I maj 2024 var hon också med i bonusavsnitt där deltagarna som tidigare fått minst antal poäng fick "göra upp" om vem som är "Sämst i test". Det blev en delad vinst för Johanna tillsammans med Nassim Al Fakir.

Var Johanna Nordström med i Förrädarna?

Jajamän, hon var med hösten 2023 och kände sig grundlurad av en av deltagarna:

– När han säger att han är förrädare så känns det som att jag blivit sol-och-vårad, jag känner mig så fruktansvärt lurad. Jag sa hela tiden att jag inte skulle lita på folk, vad gör jag? Jag litar på en förrädare. Jag är dum i huvudet, sade Johanna i programmet.

Har Johanna Nordström varit med i Masked Singer?

Jajamän, hon var i programmet under vårsäsongen 2021 som "Draken" och slutade då på en femteplats. I podcasten Ursäkta har hon uttryckt missnöje med sin egen medverkan:

– Dels fick jag inte välja vilka låtar jag ville göra och det tyckte jag var jättetråkigt. Jag fick inte välja min dräkt. Det blev inte bra bara. Jag är inte nöjd med min medverkan, sade Nordström i podcasten.

Vad tycker Johanna Nordström om Beck och Mikael Persbrandt?

Vid det här laget är nog de flesta bekanta med Nordströms enorma kärlek till Beck och "Micke P." men uppenbarligen är det också många som är nyfikna på vad hon har att säga. Kort sagt: Johanna Nordström älskar Beck och Mikael Persbrandt, något som vigde sin hyllade soloturné Ring polisen! till att cementera en gång för alla.

I en intervju med Filmtopp avslöjade Johanna Nordström vilken som är de bästa Beck-filmerna:

– Jag tycker att Levande begravd är otrolig, att Flickan i jordkällaren är otroligt bra. Sen skulle jag säga Rum 302 och Spår i mörker, en klassiker.

På frågan om vilken som är den sämsta Beck-filmen blev svaret kort:

– Det är så klart filmen Gunvald eftersom Micke P. dör. Och sen alla andra efter.

Edvin Törnblom och Johanna Nordström på Barncancergalan. Foto: Filmtopp Int.

Vad heter Johanna Nordströms och Edvin Törnbloms show?

Under 2022 turnerade Johanna Nordström och Edvin Törnblom med showen Ursäkta live, som tog ut intresset rejält. Intresset var så pass stort att de till och med uppträdde på Avicii Arena.

Kommer en ny säsong av Trevlig Helg?

Tillsammans med Hampus Nessvold har Johanna Nordström dukat upp den omtyckta sketchserien Trevlig Helg! som senare fick spinoffen Terese i kassan. Två säsonger har sänts, men framtiden är i dagsläget oklar. Det finns med andra ord inget officiellt utlåtande om det kommer någon fortsättning eller inte.

Däremot avslöjade Nordström och Nessvold i en intervju med Filmtopp att de knasiga karaktärerna vi möter många gånger baseras på situationer de själva har varit med i sina egna liv:

– Jag tar jättemycket från verkligheten när jag skriver, för jag vill att det ska kännas relaterbart. Vissa saker är rakt av vad som har hänt, vissa saker har jag och Johanna bollat fram. Nästan så man känner, "Helvete, om den personen känner igen sig i det här", berättade Nessvold.

– Särskilt när det kommer till scenerna med par, att man kör sådana lekar eller att det kan bli sådan stämning. Så vissa situationer är absolut tagna rätt ur verkligheten, sade Johanna.

Finns Johanna Nordström på IMDb?

Ja, självklart! På internets största plattform för film och TV har Johanna Nordström en egen sida där man kan se vilka olika produktioner hon har varit med i under åren. Där finns allt från hennes medverkan i Fem i till Benjamin's med.

Nyfiken på fler sommarpratare? Här är alla som medverkar i "Sommar i P1" 2024 med en koppling till film- och tv-branschen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL