Joakim Lundell vinnare på Guldbaggegalan – Feed vann publikens pris

Joakim Lundell vinnare på Guldbaggegalan – Feed vann publikens pris

Axel Diedrichs
23 januari 2023 kl. 21:01

Efter krisen kan filmskaparen nu njuta av kvällen

En ångestladdad Joakim Lundell vann pris på Guldbaggegalan 2023. Skräckfilmen "Feed" besegrade "Jag är Zlatan" och "UFO Sweden", när den fick publikens pris.

I går lade Joakim Lundell upp en längre text på Instagram där han delade med sin om sin rädsla inför Guldbaggegalan 2023. Han menade sig vara rädd bara över att behöva gå på galan, och att hans känslor skulle förstöra en fin kväll. Till hans stora lättnad vann Feed publikens pris, så att han nu kan njuta av kvällens fest.

Mer läsning:

Joakim Lundell vinnare på Guldbaggegalan – Feed vann publikens pris

Joakim Lundells Feed vann på Guldbaggen – besegrade andra favoriter

Skräckfilmen Feed har setts av hundratusentals svenskar, men den var inte fjolårets enda stora succé. Bland de nominerade i kategorin fanns även Jag är Zlatan och UFO Sweden, som båda har dragit stora mängder publik. Men svenska folket valde Feed som deras största favorit.

Lundell gav inget tacktal, det gjorde istället filmens andra producenter från Scandinavian Content Group. Men på scenen kunde man höra Molly Nutley som har en film i rollen utropa "Mer genrefilm! För det är så jävla kul!". 

Och mer genrefilm kan det mycket väl komma att bli från Lundells håll inom en snar framtid. Även om detaljerna är få, är det sedan en tid tillbaka känt att han jobbar på en ny film.

– Vi jobbar för närvarande med ett projekt för biograferna Q3 (tredje kvartalet) 2023 men kan tyvärr inte berätta vad för titel detta handlar om i nuläget, sade Lundell till Filmtopp i december förra året.

Det spekuleras ifall vi kan komma att få se "Feed 2" – men det får vi låta tiden utvisa. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL