Jocke och Jonna om Spökjakt säsong 4 och skräckfilmen Feed

EXTRA: Feed 2 bekräftad?

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 13 juli 2023 kl. 21:07 | Publicerad 01 december 2022 kl. 10:12

Joakim Lundell gör regidebut?

Joakim Lundells skräckfilmsprojekt "Feed" gick upp på svenska biografer i slutet av oktober och lockade en stor mängd tittare till salonger över hela landet. Nu ser det ut som om arbetet med en uppföljare har rullat igång på allvar.

Den 28 oktober hade den svenska skräckfilmen Feed biopremiär – ett projekt som realityprofilen Joakim Lundell till viss del legat bakom. Trots att filmen fick ett ljummet mottagande av kritikerkåren lyckades den locka en betydande biopublik. Filmen, om ett influencergängs glamping resa som (minst sagt) går åt skogen, tog sig raka vägen in på Biotoppens förstaplats och har blivit en riktig snackis.

Med det i åtanke är det inte helt förvånande att en Feed 2 nu ser ut att vara bekräftad. Uppgifter om en uppföljare har nämligen lagts in på flera välkända filmdatabaser, som Imdb.

OBS! Varning för mindre spoilers om Feed i artikeln.

Är Feed 2 bekräftad?

Feed 2 bekräftad?
Molly Nutley i Feed. Foto: Nordisk Film.

Det ska nämnas att Feed 2 inte har annonserats officiellt ännu, men uppgifterna som finns tillgängliga om filmen ser inte ut att vara tagna ur intet. Enligt den obekräftade rollistan på IMDb och TMDB ska både Molly Nutley och Emelina Rosenstielke* vara med i uppföljaren – båda av dem medverkade i Feed.

Mest anmärkningsvärt är dock att Joakim Lundell själv ser ut att vara mycket mer delaktig i uppföljaren. Feed var han med och producerade, men för Feed 2 ser han ut att axla rollen både som regissör och manusförfattare. Joakim står som ensam manusförfattare just nu och som regissör tillsammans med Johannes Persson som regisserade den första filmen.

Något som talar för att uppgifterna om Feed 2 stämmer är att Joakim Lundell tidigare benämnt Feed-produktionen som "bara början", och han har delat på sina sociala medier att han skriver på en ny skräckfilm. Det ser med andra ord ut som om nämnda skräckfilm kan vara Feed-uppföljaren.

Exakt vad en uppföljare kan handla om är i nuläget oklart, men Joakim Lundell har uttryck ambitioner om att göra en "smartare film" som kan lämna publiken konfunderad. Det är också troligt att en uppföljare behandlar samma typ av tematik som föregångaren, med sociala medier och sanning kontra fiktion i handlingarnas centrum.

I en kommentar till Filmtopp säger Joakim Lundell att han inte kan bekräfta uppgifterna, men att arbetet med ett ospecificerat projekt pågår.

– Vi jobbar för närvarande med ett projekt för biograferna Q3 (tredje kvartalet) 2023 men kan tyvärr inte berätta vad för titel detta handlar om i nuläget, säger Lundell till Filmtopp.

Kan det bli så att "Feed 2" når biograferna redan hösten 2023?

Filmtopp har även kontaktat filmens produktionsbolag för en kommentar.

*Uppdatering 2023-07-13: Emelina Rosenstielke har meddelat Filmtopp att uppgifterna hennes namn på rollistan i en uppföljare till "Feed" inte är korrekta.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL